Basketweelde bij Zwevezele

Na een vier op vier staat Zwevezele One momenteel alleen tweede in eerste provinciale. Alleen op de openingsspeeldag werd verloren tegen huidig leider Izegem. Ook de Two doet het schitterend, zij zijn ongeslagen in vierde provinciale. Naast die fraaie competitiestart leeft er in de One ook een bekerambitie.

Tegen Kortrijk Spurs Three leek de machine even te sputteren, maar uiteindelijk trokken Ruben Casteleyn en zijn ploeggenoten het laken naar zich toe. “Het vlotte inderdaad iets minder dan de voorbije weken. Onze aanval verliep stroever en de Kortrijkzanen hielden lang gelijke tred. Al bij al bewijst onze ploeg dat ze versterkt is ten opzichte van vorig seizoen.”

Twee fronten

De kersverse vader duidt resoluut de drie inkomende transfers aan voor die versterking: “Drie topkerels die bijzonder goed in de groep liggen en hun kwaliteiten al bewezen hebben. Zowel Mikhail Linskens als Laurent Lhote speelden eerder al op het allerhoogste niveau en dat merk je. Elke bal die je bij Mikhail krijgt, is gevaarlijk. In Kortrijk trok hij zelfs drie man op zich, wat de spelers rond hem dan weer scoringskansen bood. Laurent is een man die het spel goed leest, passes verstuurt en op de moeilijke momenten ook zelf scoort. Met zo’n ploeg durven we hoog mikken. Maar er leeft ook een bekerambitie. Ik zou die beker eens willen winnen.”

Doorstroming

Ook de Two-ploeg doet het momenteel uitstekend. Ze staan ongeslagen aan de leiding en kijken nu al uit naar de komst van medeleider Wielsbeke Three over een goeie week. Casteleyn zag die Two-ploeg vorige week nog aan het werk: “Wat een verschil met vorig jaar, hoewel het om bijna krek dezelfde ploeg en dezelfde coach gaat. Ze trainen goed, spelen sneller en scoren makkelijker. Op termijn kunnen zelfs enkele spelers doorgroeien naar de One-ploeg.” Ian Gardin en Ward Steyaert trainen ondertussen al voltijds mee met de One en kregen onlangs hun eerste minuten in eerste provinciale. (MD)

Zaterdag 28 oktober om 18.30 uur: Deerlijk Zwevegem Four – Zwevezele One.

The post Basketweelde bij Zwevezele is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Massagefestival Moorsele afgelast door familiale omstandigheden

Het moest een totaalbeleving worden, waarbij alle zintuigen zouden worden geprikkeld. Het draaide uit op een annulatie. Het Massagefestival van Moorsele, dat binnen twee weken de deuren moest openen, gaat niet door. “Familiale omstandigheden, maar het kan niet anders”, klinkt het bij de organisatie.
The post Massagefestival Moorsele afgelast door familiale omstandigheden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark

Voor de komende lokale verkiezingen trekt CONTENT in Kortemark met ambitie naar de kiezer. Ze willen groeien én besturen. Er is volgens hen nood aan meer durf en ambitie om Kortemark klaar te stomen voor de toekomst. Er is te veel status quo en te weinig langetermijnvisie.
The post Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark appeared first on

Lees meer »

Vondels vzw opent nieuw huis in Ieperse Witte Huizenwijk

In de Siegenlaan 3 in Ieper opende de vzw Vondels een nieuw huis voor meerderjarige mensen met een beperking of een vermoeden van beperking op vlak van wonen, werken en vrije tijd. Het gebouw valt op door zijn kleinschaligheid en het maakt deel uit van de Witte Huizenwijk. Vooral dat laatste is een belangrijke troef voor de bewoners.
The

Lees meer »

Wat is de ‘Vredesmissie 3.0’ van Viktor Orbán? “Zelfs Von der Leyen kan dit soort onemanshow niet verbieden”

Amper een week nadat Hongarije van ons land de rol van voorzitter van de Raad van de Europese Unie overnam, is premier Viktor Orbán begonnen aan een zelfverklaarde ‘Vredesmissie 3.0’. Hij ging op bezoek bij Oekraïens president Zelensky, Russisch president Poetin én vandaag Chinees president Xi Jinping om eigenhandig de oorlog in Oekraïne te proberen oplossen. Professor Europese politiek Hendrik

Lees meer »

KIJK. Geïrriteerde De Bruyne struikelt over ‘stupid question’, en steunt nadien Tedesco: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Twee rijstroken versperd op A12 naar Brussel na ongeval

Op de A12-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel is er flink wat verkeershinder ter hoogte van Meise nadat een personenwagen is ingereden op een vrachtwagen. Dat meldt de federale politie. Het is nog niet duidelijk of er bij het ongeval gewonden gevallen zijn.

Lees meer »