ALS-patiënte Kirsten (54) kan buiten het ziekenhuis nergens terecht, maar weigert op te geven: “Ik heb wettelijk recht op leven”

ALS-patiënte Kirsten van den Akker (54) uit Berendrecht ligt al sinds februari in het Universitair Ziekenhuis (UZA) in Edegem. Ze kroop door het oog van de naald nadat ze dreigde te stikken ten gevolge van haar langzaam vorderende aandoening. Artsen plaatsten een canule ter hoogte van het strottenhoofd. Ze ademt nu met ondersteuning van een beademingstoestel. Hoewel de canule haar leven redde, is het voor zorginstellingen een obstakel om haar te verzorgen. “De meeste instellingen vinden de zorg te zwaar”, vertelt ze via haar stemcomputer.”

Meer krantenkoppen in België

Agent schopt overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd in luchthaven Manchester: “Stevige reactie nadat collega’s aangevallen werden”

Een Britse agent is in opspraak gekomen nadat hij een overmeesterde man tot twee maal toe tegen het hoofd schopte. De gewelddadige confrontatie vond deze namiddag plaats in de luchthaven van Manchester. De politie laat duidelijk verstaan dat de stevige reactie er kwam nadat drie collega’s aangevallen werden. Eén agente liep daarbij een gebroken neus op.

Lees meer »

Justin Timberlake heeft niet gereden onder invloed, zegt zijn advocaat

De Amerikaanse popster Justin Timberlake reed niet onder invloed van alcohol toen hij in juni opgepakt werd. Dat heeft zijn advocaat, Edward Burke, vrijdag verklaard. Volgens Burke beging de politie “een aantal zeer grote vergissingen”. “Justin had niet gedronken en had niet opgepakt moeten worden in de nacht van 17 op 18 juni”, klinkt het. Nochtans had Timberlake de feiten

Lees meer »

Goedkoper, maar trager: voor het eerst sinds lang rijdt er weer een klassieke trein tussen Brussel en Parijs

Vanmorgen is de eerste Eurocity-trein vanuit Brussel-Zuid vertrokken naar Parijs-Noord. Het gaat om een gewone trein die 2 keer per dag heen en terug over de klassieke spoorlijn rijdt. In eerste instantie rijdt de nieuwe trein tijdens de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen in de Franse hoofdstad, maar het is de bedoeling dat de verbinding later dit jaar permanent

Lees meer »

Speler stuikt ineen op veld, wedstrijd gestaakt: “‘Niemand had nog zin om te voetballen”

Opschudding zondag tijdens de bekerwedstrijd tussen VVC Beernem en KFC Damme. Nadat Milan Carels de thuisploeg op voorsprong bracht, stuikte hij even later neer op het veld. Gelukkig waren er mensen met een medische achtergrond aanwezig. Zij dienden de onfortuinlijke speler de eerste zorgen toe, waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Intussen stelt Milan het naar behoren.
The

Lees meer »

Soms worden adoptiekinderen teruggestuurd

De voorbije tien jaar is een tiental buitenlandse adoptiekinderen geweigerd net voor of na aankomst in hun adoptiegezin. Drie kinderen uit Portugal werden teruggestuurd, eentje verbleef eerst nog in een ander, Nederlands gezin.

Lees meer »