Achttien ondernemers ‘Allemaal Tegoare’ in de Academiestraat in Brugge

In de Academiestraat 14, het pand dat verhuurd wordt aan startende ondernemers, kan je de hele maand november terecht in Tegoare. “Liefst 18 ondernemers en makers werken samen voor dit project”, zegt initiatiefneemster Louise Huysseune.

In Modulair 14 zoals het handelspand in de Academiestraat dat via stad Brugge en De Republiek ter beschikking gesteld wordt aan ondernemers die een concept willen testen nu heet – is de hele maand november de pop-upwinkel Tegoare gevestigd. Het gaat om een initiatief van Louise Huysseune (31) uit Blankenberge. Zij is actief als schoonheidsspecialiste maar volgde ook een opleiding goudsmid en ontwerpt nu ook juweeltjes die ze zelf samenstelt. “Als schoonheidsspecialiste werk ik graag met mensen, maar soms heb ik er ook nood aan om me in mijn eentje rustig creatief bezig te houden”, zegt Louise.

Concept

“Ik heb al een eerdere ervaring met een pop-upwinkel in een gelijkaardig pand in de Sint-Jacobstraat, via De Republiek dus ook, maar nu is het idee dus om in een groter pand met heel wat creatieve mensen samen actief te zijn. Dat is het concept van Tegoare. We werken maar liefst met 18 verschillende ondernemers en makers voor dit project. Ik heb ze allemaal zelf uitgezocht en aangesproken dus het zijn allemaal mensen waar ik volledig achter sta. Het heeft me zeker drie maanden geduurd voor ik iedereen overtuigd kreeg en alles op elkaar kon afstemmen.”

Een blik op de website van het initiatief toont de grote variatie aan ondernemers en producten aan. Juweeltjes, keramiek, houtsnijwerk, accessoires, kruidencreaties, granola en ga zo maar door. Daarnaast zijn er heel de maand door allerlei workshops te volgen, onder meer over juwelensets samenstellen, knutselen met schapenwol, tips voor lekker slapen en tapas bereiden. “En als er geen workshops zijn, kun je in onze belevingsschop ook altijd terecht om een lekker kopje thee of iets anders te drinken”, geeft Louise nog mee.

The post Achttien ondernemers ‘Allemaal Tegoare’ in de Academiestraat in Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »

Japanse minister van Digitale Zaken haalt zijn slag thuis: “We hebben de oorlog tegen diskettes gewonnen!”

Het heeft tot nu geduurd, maar Japan heeft eindelijk afscheid genomen van floppydisks, oftewel diskettes. "We hebben de oorlog gewonnen!", verklaarde minister van Digitale Zaken Taro Kono. Een oorlog die hij zelf 3 jaar geleden voor geopend had verklaard. Tot eind vorige maand waren Japanners nog verplicht om een hele resem gegevens bij de overheid in te dienen met diskettes.

Lees meer »