Werkstraf voor twee Brugse broers die het met agenten aan de stok kregen

Twee Brugse broers vragen in beroep de vrijspraak voor weerspannigheid, lasterlijke aangifte en opzettelijke slagen aan een politieagente. “Er werd ongeorganiseerd aan hen getrokken”, meent hun advocaat.

Op 23 januari 2021 liepen T.D. (25) en zijn broer L.D. (21) samen met een vriend uit Londen door het Koningin Astridpark in Brugge. Net op dat moment voerde de politie een actie uit tegen drugs en overlast. Vijftig fouilles verliepen zonder incidenten, maar de bij broers liep het mis. De agenten vroegen de identiteitskaart van de broers en wilden ook tot een fouille overgaan bij L.D. Die haalde zijn gsm boven en begon alles te filmen. Een agent vroeg om hiermee te stoppen en nam het toestel af om met de fouille te starten. Toen L.D. dit terugnam en naar zijn broer gooide, gingen de poppen aan het dansen.

Geen vlekkeloze arrestatie

In totaal zeven agenten gingen tot arrestatie van de broers over, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Een vrouwelijke inspecteur werd naar eigen zeggen omvergeduwd door T.D. en zou daarbij een polsbreuk hebben opgelopen. Maar volgens de broers gebruikten de agenten buitensporig veel geweld. Ze dienden daarom een klacht in bij het Comité P. T.D. deed ook aangifte bij de politiezone Damme/Knokke-Heist wegens slagen door de politie. Verder verspreidde hij ook beelden van de interventie via Instagram en met de hashtag I can’t breathe.

De twee kregen elk een werkstraf van respectievelijk 100 en 46 uur, maar gingen in beroep. Volgens hun advocaat werd ongeorganiseerd aan hen getrokken, maar waren ze absoluut niet weerspannig. “Mijn cliënt heeft ook de armen gespreid, en daarbij zonder opletten één van de agenten geraakt, maar zonder het opzet hem te willen slaan.” Omdat de agenten ook mondmaskers droegen, vindt de advocaat ook niet dat de privacy-regels geschonden zijn. “Ze waren onherkenbaar, dus het filmpje moet op internet worden gepost.” Maar de procureur-generaal is het daar niet mee eens. “Maar liefst zeven agenten waren nodig en dan nog konden ze jullie niet vloeren. Jullie hebben jullie gedragen als een bende gefrustreerde eikels! Op die manier gaat het makkelijk van het bankje in het Astridpark naar het beklaagdenbankje in het hof van beroep!” Anderzijds is hij wel akkoord met de werkstraffen. Door de coronacrisis was het restaurant van de broers net over kop gegaan. “Ik begrijp dat dit een frustrerende periode was, vandaar dat ik kan akkoord gaan met een werkstraf.” Beide broers bleven echter volhouden dat ze iets hebben misdaan. “Wij hebben altijd respect getoond voor de politie. Wij hebben niks verkeerds gedaan!”

Werkstraf

Het hof ging echter niet in op hun vraag. T.D. kreeg opnieuw een werkstraf van 100 uur, die van L.D. werd opgetrokken naar 80 uur. Als ze die niet uitvoeren, zien ze die omgezet in een werkstraf van respectievelijk tien en acht maanden cel. (OSM)

The post Werkstraf voor twee Brugse broers die het met agenten aan de stok kregen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Boer Glenn vervangt hertenboer in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Dat het leven meer is dan werken alleen beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij zijn beide ouders moest afgeven. De jonge veeboer uit Weelde zoekt in het komende ‘Boer zkt vrouw’-seizoen dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het leven. “Je krijgt me niet makkelijk klein, maar toen ik mijn

Lees meer »

LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg zetten de besturen van Ferm en Landelijke Gilde van Egem hun leden, die zelf de zorg voor een familielid of vriend op zich genomen hebben, in de bloemetjes.
The post LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn

Tijdens een spoedinterventie is snelheid cruciaal. Om patiënten nog vlotter en correcter te helpen, kan de AZ Zeno-MUG nu gebruikmaken van de Vscan: een draagbaar echotoestel waarmee de arts real-time echobeelden maakt op de plaats van het incident.
The post MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »

Jitske Van de Veire vertelt in tranen over scheiding van haar ouders in podcast van papa Peter: “Mijn zorgeloosheid was weg”

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »