Vrouw (69) met rollator krijgt slaag na cafébezoek in Gistel: echtgenoot moet drankprobleem aanpakken

Een 51-jarige man uit Gistel heeft voor de Brugse correctionele rechtbank zeven maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor partnergeweld. S.V. moet onder meer zijn drankprobleem aanpakken.

Discussie ontaardt in fysiek geweld

Op 25 augustus vorig jaar gingen S.V. en zijn 69-jarige echtgenote iets drinken in café De Kraeye in Gistel. Terug thuis kwam het tot een zware discussie die ontaardde in fysiek geweld. S.V. gaf zijn vrouw, die zich met een rollator behelpt, enkele schoppen en slagen. Het slachtoffer hield daar een gezwollen bovenlip en een bloedende schaafwonde aan de arm aan over.

Alcoholprobleem

Na de feiten keerde S.V. terug naar het café. De politie kwam naar de woning van het koppel en het slachtoffer verklaarde dat het al de derde keer was dat ze door haar man geslagen werd. “We hebben allebei een alcoholprobleem”, zuchtte ze. Op zijn proces gaf S.V. schoorvoetend toe dat hij een problematische omgang heeft met alcohol. Volgens zijn vrouw gaat hij wekelijks op café en keert hij dan dronken terug.

De rechtbank hield rekening met het blanco strafblad van S.V. en legde hem zeven maanden voorwaardelijke celstraf op. De vijftiger kreeg onder meer een alcoholverbod opgelegd en moet in behandeling voor zijn drankprobleem. (AFr)

The post Vrouw (69) met rollator krijgt slaag na cafébezoek in Gistel: echtgenoot moet drankprobleem aanpakken is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Stefan Vandewalle nieuwe voorzitter van VT Merlo Lendelede: “Familiale club blijven en verder investeren in de jeugd”

VT Merlo Lendelede heeft een nieuwe voorzitter. Stefan Vandewalle, bekend als fietsenhandelaar in het dorp, rolde door zijn kinderen in de volleybalwereld en was ook al drie jaar actief binnen het bestuur. “We willen een familiale club blijven waar iedereen zich amuseert. En we trekken volop verder de kaart van de jeugd.”
The post Stefan Vandewalle nieuwe voorzitter van

Lees meer »

DE GROTE PEILING. Leuven lijkt meer dan ooit ‘Mee met Mo’

Een maand voor de verkiezingen lijken de Leuvenaars meer dan ooit achter burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) te staan. In geen enkele centrumstad is men meer tevreden over het gevoerde beleid dan in Leuven. We lijken dan ook aan de vooravond te staan van een ruime overwinning voor ‘Mo’. Maar in de achterhoede wordt het voor velen bang afwachten.

Lees meer »

Heidi De Pauw, ex-CEO Child Focus, wordt hoofd Belgisch ontwikkelingsagentschap in Jordanië: “Het is voor mij wel de logische volgende stap”

Na 12 jaar als CEO bij Child Focus, maakt Heidi De Pauw (52) de overstap naar Enabel. Bij het Belgische Ontwikkelingsagentschap wordt ze country director voor Jordanië. “Het is voor mij een logische volgende stap in mijn carrière”, zegt De Pauw. “Als ik zeg dat ik nieuwe horizonten wil opzoeken, dan doe ik dat.” Maar echt nieuw is de regio

Lees meer »

Zonovergoten Plattelandsdag lokt grote massa

Vorige zondag had op het zonovergoten domein van de stedelijke kinderboerderij de Plattelandsdag plaats. De aantrekkelijke activiteiten en het mooie weer lokten de grote massa naar de Ieperse Heerweg.
The post Zonovergoten Plattelandsdag lokt grote massa appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Parette organiseert eerste sneukeltocht in Harelbeke

Dienstencentrum De Parette vond een originele manier om hun werking in de kijker te zetten: al sneukelend de buurt rond lokaal De Parette verkennen en op de tussenstops nader kennismaken met de vrijwilligers van het Dienstencentrum die een woordje uitleg geven over de werking. “Het opzet is van deze eerste editie een jaarlijkse sneukelwandeltocht te maken”, luidt het.
The

Lees meer »

Met boeken naar de wijken: Proefproject ‘De Wisselbib’ in drie ontmoetingscentra van start

Bibliotheek Oostende en drie ontmoetingscentra zijn gestart met een gezamenlijk proefproject ‘De Wisselbib’. De bib stelt een collectie boeken ter beschikking in de ontmoetingscentra waar bezoekers een boek kunnen uitlenen of ter plekke lezen. Het aanbod wisselt regelmatig en is aangepast aan de interesses van de bezoekers.
The post Met boeken naar de wijken: Proefproject ‘De Wisselbib’ in drie

Lees meer »

Amerika-expert na tweede moordpoging op Trump: “Hij heeft vijanden die het op zijn leven hebben gemunt, daar kunnen z’n marketeers mee aan de slag”

Negen weken nadat een 20-jarige man tijdens een campagnebijeenkomst een mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump pleegde, werd een 58-jarige gewapende man aangehouden die de golfspelende Trump nabij zijn huis in Florida in het vizier nam. Wat betekent dit voor Trumps kansen om het Witte Huis te heroveren? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (VUB): “Zijn campagneteam zal dit zeker uitspelen.”

Lees meer »

DE GROTE PEILING. Bart Somers lijkt natte droom te zullen waarmaken in Mechelen, waar wie springt mee op de tandem?

Mocht de Mechelse kiezer vandaag zijn stem uitbrengen, dan kan zetelend burgemeester Bart Somers zich in de handen wrijven. In een peiling van Het Nieuwsblad komt zijn stadslijst Voor Mechelen als grootste fractie uit de bus. Somers en co. blijven een straatlengte voorsprong behouden op de eerste achtervolger, N-VA. De liberaal is ook nog altijd de populairste kandidaat-burgemeester.

Lees meer »

Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen

De hogeschool Vives heeft dinsdag het academiejaar geopend. Voor dit academiejaar werden meer inschrijvingen geregistreerd dan vorig jaar. Vooral de studiegebieden sociaal-agogisch werk, handelswetenschappen en bedrijfskunde en industriële wetenschappen en technologie doen het goed.
The post Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Courtois en co geven Stuttgart lesje in efficiëntie, heerlijke streep van Debast zet Sporting op weg naar zege tegen Lille

Courtois en co hadden in hun eerste wedstrijd van de Champions League hun handen vol met de Duitse vicekampioen Stuttgart. Toch wisten ze in het slot alsnog de partij naar zich toe te trekken dankzij goals van Rüdiger en Endrick (3-1). Zeno Debast zorgde met een prachtig afstandschot mee voor de 2-0-zege van zijn Sporting Lissabon tegen het Lille van

Lees meer »

KM B wint derby op het veld van FC Veldegem

In derde provinciale B van de voetbalcompetitie werd vorige zondag op het veld van FC Veldegem de derby gespeeld tegen KM Torhout B.
The post KM B wint derby op het veld van FC Veldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »

Rommelmarkt op zondag 29 september

Op zondag 29 september organiseert de ouderraad van de Zilverbergschool voor de eerste keer een rommelmarkt.
The post Rommelmarkt op zondag 29 september appeared first on KW.be.

Lees meer »