Verschillende inbraken in auto’s in Izegem: dader steelt onder andere laptop en bankkaarten

In de nacht van dinsdag op woensdag werd op drie verschillende plaatsen in Izegem in wagens ingebroken. De dader ging telkens op dezelfde manier te werk en sloeg daarbij één van de autoramen in. Uit de wagens werd er onder andere een laptop en bankkaarten gestolen.

Eerste inbraak

Zowel bewoners van de Slagmeersenstraat, Roeselaarsestraat als Hondekensmolenstraat werden dinsdagnacht het slachtoffer van een auto-inbraak. “Toen mijn man woensdagochtend omstreeks 7.30 uur wou vertrekken naar een klant in Brussel bleek één van de autoramen ingeslagen te zijn. Een zak met daarin een laptop lag op de achterbank en is weg. De dief ging er ook vandoor met een portemonnee met bankkaarten die in het opbergkastje in het midden van de wagen zat. Ook het handschoenkastje van de BMW werd doorzocht”, aldus Véronique Schreurs, partner van slachtoffer Tom Ingels.

Volgend voorval

Ook Jonas Van Biervliet uit de Hondekensmolenstraat merkte woensdagochtend op dat er ingebroken was in de wagens. “Omstreeks middernacht sloten we de vergadering thuis af. Toen ik omstreeks 6 uur wou vertrekken naar mijn werk zag ik dat er zowel in onze Audi als in onze Mercedes was ingebroken. Ook bij ons werd er een ruit ingeslagen. De wagens stonden gewoon op de oprit geparkeerd.” De dieven namen een handtas uit de Audi en een portefeuille met bankkaarten uit de Mercedes mee. “Wij hebben niets van de auto-inbraak gemerkt.”

Beide koppels zitten verveeld met het voorval. “Mijn man kon dus niet naar zijn klant in Brussel en is dinsdagochtend al naar een herstellingsdienst geweest”, aldus Véronique. Ook de wagens van Jonas en zijn vrouw staan inmiddels al in de garage. “Ik ben zaakvoerder van JVB Verzekeringen en ben dus gelukkig goed verzekerd voor dergelijke zaken. Dergelijke voorvallen zijn echter allesbehalve leuk.”

Derde diefstal

Beide slachtoffers verwittigden onmiddellijk de politie. Die kreeg ook een dergelijke melding binnen van een auto-diefstal in de Roeselaarsestraat in Izegem. Daar werd een laptop, parfum en een portefeuille uit een wagen gestolen.

The post Verschillende inbraken in auto’s in Izegem: dader steelt onder andere laptop en bankkaarten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Maignan houdt Fernandes én Vitinha van de openingsgoal met twee geweldige saves, ook Kolo Muani kan niet scoren

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

“We worden steeds meer belaagd”: topman van Douane wil betere beveiliging na tweede inbraak in loods op Brucargo

De administrateur-generaal van de Douane, Kristian Vanderwaeren, zegt dat de Douane steeds vaker een doelwit wordt van criminele bendes. Hij reageert daarmee op de inbraak in een Douane-depot in Brucargo. Dieven gingen daar aan de haal met kilo’s in beslag genomen drugs. Dat de Douane niet de eigenaar is van de meeste depots omschrijft de administrateur-generaal als een ‘zwakke plek’.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »