Trump steunt Mike Johnson als nieuwe voorzitter Huis van Afgevaardigden

De Amerikaanse oud-president Donald Trump schaart zich achter de kandidatuur van Mike Johnson als nieuwe voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Johnson zou een “fantastische” speaker zijn, meent de vastgoedmagnaat woensdag in New York. Daar staat hij terecht voor een fraudezaak.

Meer krantenkoppen in België

WZC Residentie Marie-Astrid pakt uit met activiteiten voor de Warmste Week: “En met de opbrengst trekken we met de bewoners naar Brugge”

De Warmste Week komt er straks (18-24 december) weer aan en dat inspireerde het animatieteam van WZC Residentie Marie-Astrid om plannen te ontvouwen voor enkele leuke activiteiten. Er komt onder meer een quiz en een ontbijtweek, die ook voor heel wat interactie met de bewoners moet zorgen.
The post WZC Residentie Marie-Astrid pakt uit met activiteiten voor de Warmste

Lees meer »

Kortgerokte prinses Delphine maakt statement tijdens misviering met paus: “Hoop en liefde zijn niet verbonden aan één religie”

Kleurrijk en Belgisch. Zo verscheen prinses Delphine (56) zondag tijdens de eucharistieviering met paus Franciscus (87). Waar de andere leden van de koninklijke familie het sober hielden, koos de kunstenares resoluut voor een sprankelende look en blote benen. BV-stylist Jody Van Geert, met wie ze samenwerkte, legt uit hoe de outfit met blazer waarop ‘Love’ te lezen staat tot stand

Lees meer »

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »

Oud Gemeentehuis in Rumbeke volledig gerestaureerd

In het najaar 2023 startten de restauratiewerken aan het Oud Gemeentehuis op het Kerkplein. De voormalige notariswoning en ook bepaalde binnenelementen zijn beschermd en dus belangrijk om te vrijwaren. Een grondige restauratie van het hoofdgebouw drong zich op. Als onroerend erfgoedstad is Stad Roeselare trots het Oud Gemeentehuis weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.
The post Oud Gemeentehuis

Lees meer »

‘Brein’ achter aanslag Charlie Hebdo krijgt levenslang

De 42-jarige jihadist Peter Cherif is donderdag in Frankrijk door het bijzondere hof van assisen van Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf. Cherif speelde een belangrijke rol in de training van een van de mannen die een aanslag pleegde op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en hij ontvoerde in 2011 drie mensenrechtenactivisten.

Lees meer »

Na sloop verloederde hoek bouwt woonmaatschappij zes sociale woningen voor budgethuren in Menen

Het Chinees restaurant op de hoek van de Kortrijkstraat met de Aug. Debunnestraat in Menen is verdwenen, net als vijf aanpalende woningen. In de plaats bouwt Woonmaatschappij Impuls begin volgend jaar zes eengezinswoningen. “We blijven inzetten op stadkernhernieuwing”, klinkt het.
The post Na sloop verloederde hoek bouwt woonmaatschappij zes sociale woningen voor budgethuren in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Derde verdachte aangehouden in parenclubmoord, vrouw van slachtoffer spreekt voor het eerst: “Vlak voor de moord belde hij me nog. Hij klonk vrolijk”

In Nederland is een derde verdachte gearresteerd in het onderzoek naar de Maaseikse parenclubmoord. De 40-jarige ex-vriend van uitbaatster Siri C. (33) is mee in verdenking gesteld van moord op de 57-jarige Bert Heijmans, al ontkent ook hij elke betrokkenheid in de zaak. “Ik heb altijd al gedacht dat hier meer mensen mee te maken hadden”, getuigt de vrouw van

Lees meer »