Trainer Kris Brackx neemt na negen jaar ontslag bij Eendracht De Haan

Kris Brackx uit Bredene loodste zijn Eendracht De Haan afgelopen kampioenschap naar de hogere reeks. De start in tweede provinciale verliep ondermaats. Kris Brackx is de eerste om dat toe te geven. Hij nam na acht duels een drastische beslissing en gaf na negen jaar zijn ontslag.

“Ja, ik heb mijn ontslag ingediend omdat ik eerlijk wil blijven met mezelf. Promotie of niet, ik bleef verantwoordelijk voor de sportieve resultaten, en die vielen tegen. We torsen de rode lantaarn en oogstten slechts 2 op 24. Heel even zag ik beterschap, in Houthulst, waar we slechts in de slotminuten de boot in gingen. De week daarop, thuis tegen Oudenburg, vond ik ons spel opnieuw ondermaats. Dus hield ik de eer aan mezelf. Ik heb het er emotioneel moeilijk mee en had misschien nog enkele weken kunnen proberen. Anderzijds kan een nieuwe wind misschien het geheel aanwakkeren.”

Wederzijds respect

“Het bestuur betreurt mijn beslissing. Het respect is immers wederzijds. We werken negen jaar vlekkeloos samen en we kennen elkaar door en door. De toekomst? Mijn vrouw wil dat ik met voetbalpensioen ga maar zelf doe ik geen uitspraken. Eerst wil ik alles laten bezinken, want dat was geen eenvoudige beslissing.”

Doodjammer

Kapitein Yannick Dekeyzer voetbalt al acht seizoenen onder de vleugels van Kris Brackx en betreurt zijn vertrek. “Natuurlijk vind ik het ontslag van de coach doodjammer. Akkoord we haalden slechts twee puntjes maar dat moet je kaderen. Alle omstandigheden zaten tegen, nog altijd kampen we met drie smaakmakers die langdurig buiten strijd zijn en voorts komen er jongens aan de aftrap die nog niet helemaal fit zijn. Het siert Kris Brackx dat hij de eer aan zichzelf houdt en denkt in het belang van de club. Anderzijds genoot hij nog het vertrouwen van iedereen.” (JPV)

The post Trainer Kris Brackx neemt na negen jaar ontslag bij Eendracht De Haan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ik wilde hem niet in de dranghekken rijden”: Jasper Philipsen biedt excuses aan aan Wout van Aert, die ze aanvaardt

Jasper Philipsen heeft zich daags na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert verontschuldigd bij z’n landgenoot. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert intussen op Philipsens bericht.

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

Motorcrosser uit Wingene overlijdt na val op circuit van Komen-Waasten

Zaterdagnamiddag kwam een motorrijder zwaar ten val op het motorcrosscircuit van Komen-Waasten. De toegesnelde hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar hulp kon niet meer baten. De motorcrosser overleed ter plaatse.
The post Motorcrosser uit Wingene overlijdt na val op circuit van Komen-Waasten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden 85-jarige Eelhart Peirs en de 84-jarige Jeannine Degezelle tijdens de receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvangen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje.
The post Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leiebrug in Wervik is door EK-match van Rode Duivels tegen Frankrijk afgesloten met bloembakken: “Hopelijk gooien ze niet met bloemen”

De Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud werd enkele minuten voor 17 uur afgesloten, uitgezonderd voor fietsers en voetgangers. De stadsdiensten kwamen enkele rijen houten bloembakken plaatsen. Naar aanleiding van België-Frankrijk op het EK voetbal in Duitsland wordt niks aan het toeval overgelaten om de veiligheid aan weerszijden van de grens te garanderen.
The post Leiebrug in Wervik is door

Lees meer »

Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw

De brandweer en stad Nieuwpoort kwamen donderdagmiddag ter plaatse naar een flatgebouw op de hoek van de Brabantstraat en de Franslaan in Nieuwpoort-Bad. Zware gevelplaten aan de zijkant van het gebouw zaten schijnbaar wat los. Voor de veiligheid werd het voetpad afgesloten.
The post Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Wereldwijde voedselprijzen stabiel gebleven in juni

De wereldwijde voedselprijzen bleven in juni gemiddeld onveranderd in vergelijking met mei. Een daling van de graanprijzen compenseert de hogere prijzen van producten zoals plantaardige oliën, boter en suiker. Dat heeft de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) vrijdag gemeld.

Lees meer »