Stationsparking in Waregem wordt na de werkuren gratis opengesteld: “Parkeerdruk voor bewoners verlagen”

Het Waregemse schepencollege geeft groen licht voor een samenwerkingsovereenkomst met NMBS over de stationsparking. Die zou vanaf november ’s avonds en in het weekend gratis opengesteld worden. In ruil moet de stad instaan voor het onderhoud van de parking.

In de gloednieuwe samenwerkingsovereenkomst toont NMBS zich bereid om de parking gratis open te stellen op weekdagen tussen 19 en 7 uur de ochtend nadien. Op zaterdag, zondag en tijdens feestdagen zal de parking de hele dag gratis beschikbaar zijn. “Bovendien kunnen we de site tot vijf keer per jaar gebruiken voor openbare evenementen”, duidt schepen van Verkeer Philip Himpe (CD&V). “In ruil engageert de stad zich om de parking te onderhouden en die tijdens de winter sneeuw- en ijsvrij te maken.”

Bij het inrijden van de parking zal elke gebruiker wel nog steeds een ticket moeten nemen. “Als je langer dan 15 minuten parkeert, zal je het ticket altijd moeten valideren aan de betaalzuil vooraleer je kan uitrijden, ook als je parkeert tijdens de gratis momenten. Wie minder dan 15 minuten parkeert, neemt wel een ticket maar hoeft dat niet te valideren.” Het Kiss & Ride-systeem blijft dus bestaan.

335 plaatsen

“Door het gratis openstellen van de stationsparking moet de parkeerdruk voor bewoners in die omgeving merkbaar verlagen. Het nemen en valideren van een ticket is misschien een praktisch ongemak, maar een vrije parkeerplek is zo goed als gegarandeerd.” De stationsparking telt namelijk 355 parkeerplaatsen.

Ook voor verschillende evenementen in de binnenstad vormt de site een alternatieve parkeerhaven. “Op enkele minuten wandelen sta je in het centrum. We gaan de parking alvast een eerste keer tijdens de week openstellen voor Dwars Door Vlaanderen”, aldus schepen Himpe. De samenwerkingsovereenkomst staat op de agenda van de gemeenteraad van dinsdag 7 november. NMBS stelt de parking wel al vanaf 1 november ter beschikking.

Stationsgebouw

Een volgend project op de site is de renovatie van het stationsgebouw. Maar daar moet het stadsbestuur nog tien jaar op wachten. Het station van Waregem maakt namelijk geen deel uit van de geplande investeringen bij NMBS. Een opvallende afwezige aangezien zowel de stad als verschillende inwoners al meer dan twintig jaar ijveren voor een betere toegankelijkheid.

The post Stationsparking in Waregem wordt na de werkuren gratis opengesteld: “Parkeerdruk voor bewoners verlagen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Aantal reservisten bij Defensie schiet de hoogte in

Het aantal sollicitanten voor reservist bij het leger ligt dit jaar al 68 procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit een voorlopige balans van Defensie. Voor volgend jaar worden er opnieuw 1.050 gezocht. Defensie maakt donderdag de personeelsplannen voor volgend jaar bekend. Het leger gaat op zoek naar 2.500 actieve militairen, 960 burgerpersoneelsleden en 1.050 reservisten.

Lees meer »

In deze school geldt geen totaalverbod op smartphones: “Jongeren moeten leren omgaan met het gebruik ervan”

Terwijl sommige scholen in de regio ervoor kiezen om smartphones volledig te verbieden, volgt het Atheneum Nieuwpoort een meer gebalanceerde benadering. De school heeft ervoor gekozen om de smartphone niet volledig te verbannen uit de schoolomgeving. Dit staat in contrast met het beleid van sommige andere scholen, zoals het Sint-Bernarduscollege, dat schermverslaving en online pesten aanhaalt als redenen voor een

Lees meer »

Vandenbroucke wou miljoenen covidvaccins vernietigen, maar moet ze van rechter eerst allemaal tellen: “Ongemak volledig aan zichzelf te wijten”

Het zit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet mee. Een rechter verbood hem eerder al om 200 miljoen euro aan vervallen covid-vaccins, geneesmiddelen en testmateriaal te vernietigen omdat het “cruciaal bewijsmateriaal” zou kunnen zijn in een dispuut met de firma Medista. Een andere rechter doet er nu een schep bovenop. Vandenbroucke wordt verplicht om élk pilletje en élke flacon

Lees meer »

Kans op federale regering vóór de verkiezingen lijkt onbestaande: is dat een troef of toch een politiek risico?

Na een korte crisis in de onderhandelingen over een federale regering is N-VA-voorzitter Bart De Wever opnieuw formateur. Toch wijst nu alles erop dat we geen federale deal zullen mogen bewonderen vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Verstandige zet om even te temporiseren? Of moet De Wever binnenkort rekening houden met nieuwe wolfijzers en schietgeweren?

Lees meer »

Basisschool Mandelbloesem overrompeld bij start schooljaar

De Oostrozebeekse basisschool Mandelbloesem heeft op een wel heel originele manier het schooljaar ingezet. De school van directrice Ilse Vervaeck telt zo maar eventjes 600 leerlingen, omringd door een team van 70 personeelsleden. “Voor de eerste keer waren de ouders welkom op de speelplaats bij het belsignaal. Voor ons een hele uitdaging”, opende schooldirecteur Ilse
The post Basisschool Mandelbloesem

Lees meer »

Baskische vreugde én verdriet in eigen streek: Landa mag Vuelta-podium vergeten na dramatische dag, vluchter Berrade wint etappe

Vroege vluchter Urko Berrade heeft de achttiende etappe in de Vuelta gewonnen. De Bask bezorgde Equipo Kern Pharma in eigen streek zo al de derde ritzege. Voor een andere Bask werd het een dramatische dag: Mikel Landa verloor meer dan drie minuten en moet het eindpodium uit z’n hoofd zetten. De kopman van Soudal Quick-Step tuimelde zelfs van vijf naar

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat een prestatie! Dressuurrijdster Michèle George pakt zevende gouden paralympische medaille en evenaart record

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Harris verwijt Trump “politieke stunt” op militaire begraafplaats: wat is er precies gebeurd? En waarom ligt het zo gevoelig?

Vicepresidente en presidentskandidate Kamala Harris heeft haar Republikeinse rivaal Donald Trump ervan beschuldigd "heilige grond niet te respecteren voor een politieke stunt". Ze reageert zo op een incident tijdens een bezoek aan het militaire kerkhof Arlington Cemetery dat al een hele week het Amerikaanse verkiezingsnieuws beheerst. Vier vragen en antwoorden om weer helemaal mee te zijn.

Lees meer »

Duitse bondskanselier Scholz roept op om “stabiele regeringen te vormen zonder extreemrechts” na “bitter resultaat” bij deelstaatverkiezingen

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD) heeft maandag bezorgd gereageerd op de uitslag van het extreemrechtse AfD bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen, in het oosten van Duitsland. Die partij kreeg in beide deelstaten meer dan 30 procent van de stemmen. De bondskanselier noemde het een “bitter” resultaat.

Lees meer »