Scoutsgroep uit Balen klaagt communicatie rolstoelbeleid Bobbejaanland aan: “Onduidelijk welke attracties toegankelijk zijn”

Een Kempense scoutsgroep voor jongeren met een beperking heeft een open brief geschreven aan het pretpark Bobbejaanland. De groep klaagt aan dat het niet duidelijk welke attracties mensen met een rolstoel in kunnen en welke niet. Volgens Bobbejaanland staat alles duidelijk op de website, maar ze staan wel open voor een gesprek om de communicatie duidelijker te stellen.

Meer krantenkoppen in België

Extreemlinkse president Maduro opnieuw verkozen in Venezuela, maar oppositie betwist resultaat

In Venezuela zou de zittende president Nicolás Maduro de presidentsverkiezingen gewonnen hebben. Dat meldt de Nationale Kiesraad nu ongeveer 80 procent van de stemmen geteld zou zijn, maar de oppositie claimt dat die uitslag niet klopt. De extreemlinkse en autoritaire Maduro zou 51 procent van de stemmen gehaald hebben, terwijl het bij oppositiekandidaat Edmundo González Urrutia om slechts 44 procent

Lees meer »

Olympic Festival op strand Middelkerke mikt op 45.000 toeschouwers

Ook op het Olympic Festival op het strand van Middelkerke is de Olympische vlam aangestoken. Tijdens de Spelen kan iedereen er wedstrijden volgen op een groot scherm. Er komen oud-Olympiërs en ook de beste atleten van Team Belgium zullen na hun prestaties in Parijs afzakken naar Middelkerke. "We mikken op 45.000 toeschouwers", zegt sportschepen Henk Dierendonck (Lijst Dedecker).

Lees meer »

Frans minister: “Elementen aangetroffen waarmee we denken snel te weten wie verantwoordelijk was voor aanval op treinverkeer”

In het onderzoek naar de sabotage op het Franse spoorwegnet zijn “bepaalde elementen aangetroffen waardoor we denken vrij snel te zullen weten wie verantwoordelijk is”. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zaterdag verklaard op de Franse televisiezender France 2. Darmanin sluit sabotage vanuit het buitenland niet uit.

Lees meer »

100 banen gaan verloren bij CNH Industrial Zedelgem

Bij de producent van landbouwmachines CNH Industrial in Zedelgem zijn sinds het begin van het jaar 100 banen verloren gegaan. Dat schrijft De Tijd op zijn website. De vraag naar landbouwmachines is gedaald. Daarom ligt ook de montageafdeling langer stil dan gewoonlijk.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlisch leger zegt Hezbollah-commandant te hebben gedood bij aanval op Beiroet – Israëlische soldaat aangeklaagd om mishandeling Palestijnse gevangenen

Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen een commandant van de sjiitische militie Hezbollah, Fuad Shukr, gedood bij een raketaanval dinsdagavond op een buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet. Israël acht Shukr onder andere verantwoordelijk voor de aanval op Majdal Shams, waarbij zaterdag 12 kinderen om het leven kwamen. Intussen heeft de Israëlische militaire aanklager heeft aanklachten ingediend tegen een

Lees meer »

Bosbrand in Californië in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “0 procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en tal van blusvliegtuigen, aldus de lokale autoriteiten.

Lees meer »

Oeps… restauratie van engeltje in Spaanse kerk kon duidelijk beter

Gelovigen in het Spaanse Soria staan op hun achterste poten. Restaurateurs hebben een cherubijn, een soort van mythische engel, in hun kerk volledig mismeesterd en overschilderden de bleke muren bovendien met dofroze verf. Het bisdom geeft toe dat er kritiek is. “Maar niet iedereen stoort er zich aan”, klinkt het zalvend.

Lees meer »

Snel om zich heen grijpende bosbrand in Californië een van de grootste ooit in de staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is binnen korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “nul procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en verschillende blusvliegtuigen, laten lokale autoriteiten weten.

Lees meer »