Principieel verbod op gokreclame passeert Kamercommissie

De Kamercommissie Justitie heeft woensdag – eindelijk – het licht op groen gezet voor het wetsvoorstel van Stefaan Van Hecke (Groen) dat een principieel verbod op gokreclame invoert. De meerderheidspartijen stemden voor, oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang onthielden zich. Binnenkort moet de plenaire Kamer zich nog over de tekst buigen.

Meer krantenkoppen in België

“Drugs in auto waren niet van mij”: jonge drugskoerier opnieuw in cel na twee eerdere veroordelingen

Een 22-jarige Fransman zit al ruim 6 maanden in de cel op verdenking van drugstrafiek. Hij kon bij een controle in Menen met heroïne en cocaïne onder de bestuurderszetel gevat worden. Twee recente veroordelingen voor drugstrafiek spreken in zijn nadeel maar hij vroeg de vrijspraak.
The post “Drugs in auto waren niet van mij”: jonge drugskoerier opnieuw in cel

Lees meer »

“Stiekem hoop ik op een kans bij een continentale ploeg”: Jordy Decottignies opgelucht na eerste zege

Jordy Decottignies (22) is afgestudeerd en boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. Als bachelor elektromechanica gaat hij op zoek naar een job. Tenzij de laatstejaarsbelofte straks een kans krijgt op continentaal niveau.
The post “Stiekem hoop ik op een kans bij een continentale ploeg”: Jordy Decottignies opgelucht na eerste zege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bakatelier Flavie opent de deuren in de Delaerestraat: “Dit concept verdient zeker en vast een plaatsje in Roeselare”

Vrijdag 27 september opent Liesbeth Dewilde (33) de deuren van haar bakkerij Flavie in de Delaerestraat in Roeselare. Het wordt geen alledaagse bakkerij, maar eerder een vernieuwend concept voor de stad. “Mensen kunnen hier terecht voor patisserie op bestelling, maar uiteraard ook voor dagaanbod”, klinkt het.
The post Bakatelier Flavie opent de deuren in de Delaerestraat: “Dit concept verdient

Lees meer »

Kristof Michiels, de man achter de documentaire over Arno Hintjens: “Ik vond het te pijnlijk om de beelden te gebruiken van zijn aftakeling”

Als DJ 4T4 draait hij beats en plaatjes aan elkaar, als regisseur maakt Kristof Michiels met ‘Rock’n’roll godverdomme’ een Arno-eerbetoon dat aanvoelt als een visuele mixtape en een liefdesverklaring aan een vaderfiguur die te vroeg stierf. In ‘De Morgen’ heeft Kristof het over hoe de docu precies tot stand kwam, de reacties van Arno’s omgeving en zijn laatste gesprek met

Lees meer »

Duitsland noemt grenscontroles een succes: “Illegalen direct teruggestuurd naar België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk”

Bij de veelbesproken grenscontroles die Duitsland opnieuw heeft ingevoerd om illegale immigratie tegen te gaan, zijn volgens de autoriteiten aan de westgrens in vier dagen tijd al 182 mensen betrapt die Duitsland binnenkwamen zonder daar het recht toe te hebben. De krant ‘Welt am Sonntag’ meldt dat van maandag tot en met donderdag honderd illegalen onmiddellijk zijn teruggestuurd langs de

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Meerderheid Europarlement wil opheffing beperkingen voor Kiev op wapengebruik

Het zogenaamde “plan voor de overwinning” van Oekraïne op Rusland is “volledig voorbereid”. Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky woensdag gezegd. Zelensky wil het plan deze maand nog voorleggen aan zijn Amerikaanse evenknie Joe Biden. De Russen zijn ondertussen in de regio Koersk, die sinds begin augustus het strijdtoneel is van een Oekraïens offensief, een tegenoffensief gestart. Maandag claimden

Lees meer »

LIVE ST. PAULI – RB LEIPZIG. Geen Belgen in de basis: Openda en Vermeeren starten op de bank tegen hekkensluiter

Op de vierde speeldag gaat RB Leipzig op zoek naar zijn derde zege in de Bundesliga, waar Sankt-Pauli samen met Bochum en Holstein Keil nog puntenloos is. Geeft Loïs Openda opnieuw blijk van zijn torinstinct en krijgt Arthur Vermeeren, zoals donderdagavond bij Atlético Madrid in de Champions League, opnieuw minuten van bij de aftrap? Leipzig telt 7 op 9 en

Lees meer »

N-VA kandidaat Frits Dhaenens fietst alle straten van Groot-Kortrijk in één keer: Goed voor 430 (!) kilometer

Naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober proberen de politieke partijen de kiezers te overtuigen op alle mogelijke manieren. Maar bijna 20 uur aan één stuk fietsen is toch niet alledaags. Frits Dhaenens (plaats 13) en lijsttrekker Axel Ronse fietsten ongeveer 430 kilometer waarbij alle straten van Kortrijk en de deelgemeenten werden aangedaan.
The post N-VA kandidaat Frits

Lees meer »