Na terugkeer Q, Stephanie Demeyer niet langer schepen: “Als gemeenteraadslid blijf ik bereikbaar voor elke Kortrijkzaan”

Ruth Vandenberghe werd maandag opnieuw eerste schepen, dat betekent dat Stephanie Demeyer een stap opzij moest zetten. Zij maakt geen deel meer uit van het schepencollege. “Uiteraard ben ik teleurgesteld, door een misstap in Brussel moet ik mijn bevoegdheden opgeven. Maar ik ben niet verdwenen, uw schepen van het volk komt terug.”

Op de lijst

Stephanie Demeyer (50) is afkomstig van Bissegem en woont sedert twee jaar in Heule. Ze heeft drie kinderen Tim (31), Melanie (27) en Pauline (19). In 2012 stond Stephanie voor het eerst op de lijst van Team Burgemeester, op vraag van Vincent Van Quickenborne. “Hij zag dat ik geëngageerd was, een gedreven vrouw die graag onder het volk is. Ik stond op plaats zes en behaalde toen 876 stemmen, een mooie score.” In 2018 stond Stephanie opnieuw op de lijst, dit keer op plaats vijf en werd met een ruime 1.000 stemmen meer dan vorige legislatuur verkozen als gemeenteraadslid.

Schepen van het volk

Toen Van Quickenborne in 2020 minister van Justitie werd en Vandenberghe waarnemend burgemeester, werd Stephanie aangeduid als opvolger. “Eerst schrik je wel even, opeens word je schepen, maar de burger had mij gekozen en dat was een hele eer.” Op maandag 5 oktober 2020 legt Stephanie de eed af als schepen van Bevolking, Burgerzaken, Deelgemeenten, Ontmoetingscentra, Vrijwilligers, 1777, Onthaal en Stadhuis, Groenonderhoud en Coördinatie wijkteams.

“Die bevoegdheden waren helemaal mijn ding. Net als mijn vorige job als verpleegkundige bij Zorggroep Heilig Hart was ik veel onder de mensen en stelde ik mij ten dienste van hen. Ik wou zo toegankelijk mogelijk zijn. Voor het minste ging ik ter plaatse, ik wou het gezien hebben. Het was voor mij geen opgave om ‘s avonds naar ontmoetingscentra te gaan, ik laad daarvan op. Als schepen van het volk zette ik me 100 procent in, en dat 7 op 7. ‘Voor en tussen de mensen’ is mijn motto.”

Burgerzaken deed Stephanie met hart en ziel. “In mijn drie jaar heb ik een 1.000-tal huwelijken voltrokken, een 500-tal jubilea gevierd en een kleine 60 eeuwelingen in de bloemetjes gezet. Huwelijken waren voor mij telkens een hoogtepunt van de week, die heb ik altijd in mijn eigen warme stijl gebracht. Schepen van de liefde werd ik vaak genoemd. Ik denk dat mensen die oprechtheid ook voelden. Ik kreeg achteraf vaak positieve berichtjes”, vertelt Stephanie. “Ik ben ook trots op de buitenhuwelijken op onze verlaagde Leieboorden. Mijn idee werd in de lente van 2022 voor de eerste keer uitgevoerd. Het is telkens een groot feest. Een uniek moment op een unieke plek.”

Onder Stephanie kreeg het vieren van de huwelijksjubilea vanaf 50 jaar en de decennia daarop opnieuw een boost. “We nodigden elk koppel met hun familie uit op het stadhuis voor een receptie. Voor mijn tijd was dat wat gaan liggen. Die jubilea waren leuke, hartverwarmende momenten. Families van alle rangen en standen ontvingen we met open armen. Koppels die om bepaalde redenen niet in het stadhuis raakten, ging ik thuis bezoeken.”

Opnieuw gemeenteraadslid

Na drie jaar kwam abrupt een einde aan ‘schepen Demeyer’. “De lokale politiek moeten verlaten door een fout in Brussel, iets waar je niets aan kan doen, dat is uiteraard spijtig. Ik was teleurgesteld in de manier hoe zoiets loopt. Jammer dat het aantal voorkeursstemmen niet telt. De wettelijke procedure is gevolgd. Op voorhand werden geen andere afspraken gemaakt”, vertelt Stephanie.

“Het is nu eenmaal zo. Op zo’n moment kan je twee dingen doen: bij de pakken blijven zitten of even laten bezinken en terug doorgaan. Ik ga terug door en wil vooruit. Het is niet gedaan met mij. Ik kom terug en bij de volgende verkiezingen sta ik opnieuw op de lijst. De deelgemeentes draag ik enorm in mijn hart en daar zal ik me blijven voor inzetten. Net als voor de meer dan 1.000 vrijwilligers waar Stad Kortrijk voor haar dagelijkse werking op kan rekenen. Daarnaast hebben we de voorbije drie jaar meer dan 400.000 bloembollen geplant. Ik blijf ijveren voor meer kleur in het straatbeeld. Volgende legislatuur neem ik graag met veel enthousiasme mijn bevoegdheden terug op. Tot dan blijf ik als gemeenteraadslid bereikbaar voor elke Kortrijkzaan.”

The post Na terugkeer Q, Stephanie Demeyer niet langer schepen: “Als gemeenteraadslid blijf ik bereikbaar voor elke Kortrijkzaan” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”

Stad Roeselare opende donderdag feestelijk een derde plekje waar honden vrij kunnen ravotten. De recreatieve zone aan de uitkijktoren aan het Sterrebos, die inmiddels werd verworven door de stad, werd uitgebreid met een hondenloopweide. “Een voorbode voor het grootste hondenloopbos van de provincie”, klinkt het.
The post Nieuwe hondenloopweide aan uitkijktoren in Rumbeke: “Voorbode voor het grootste hondenloopbos van

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

Borstklinieken Ieper en Veurne smelten samen

De twee Westhoekziekenhuizen, Jan Yperman en az West, bundelen de krachten voor borstkankerbehandelingen. De recent gewijzigde wetgeving voor de erkenning van borstklinieken heeft de ziekenhuizen ertoe aangezet om een alliantie aan te gaan ten voordele van de patiënten in de Westhoek. De twee bestaande borstklinieken smelten samen tot borstkliniek Westhoek.
The post Borstklinieken Ieper en Veurne smelten samen appeared

Lees meer »

Feestelijke opening van Wijn aan Zee in Nieuwpoort: “Met onze ervaring als sommeliers weten we precies wat de klanten zoeken”

Dit weekend was het feest in Nieuwpoort: de officiële opening van de nieuwe Wijn aan Zee winkel werd gevierd. Na de afbraak van de oude zaak, zijn sommeliers Karim Vliegen (53) en Joke Dierickx (48) verhuisd naar hun nieuwe locatie aan de Albert I laan 49, strategisch gelegen tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad.
The post Feestelijke opening van Wijn aan

Lees meer »