Kortemarkse ‘zombiedrug’-gebruikster bekladt voorgevel zus en dreigt ermee haar keel over te snijden: acht maanden cel

Een drugsverslaafde vrouw uit Kortemark heeft voor de Brugse rechtbank acht maanden effectieve celstraf gekregen voor de belaging van haar zus. E.B. (42) bekladde de voorgevel van haar woning met voedsel en dumpte afval voor haar deur.

Op 1 augustus 2021 stond E.B. aan de woning van haar 45-jarige zus in Kortemark. Ze slingerde haar allerlei verwijten en beledigingen naar het hoofd. Daags nadien keerde ze terug en bekladde ze de voorgevel met voedingswaren. Nog eens acht dagen later bestookte ze het slachtoffer opnieuw met verwijten en op 28 september dumpte ze afval aan de voordeur. Op 15 december 2021 stond E.B. terug aan de woning te roepen en sloeg ze op de rolluiken.

Doodsbedreiging

Waarom E.B. precies overhoop ligt met haar zus is niet duidelijk. Maar de haat zit klaarblijkelijk diep want op 9 juni 2022 kwam E.B. haar zus tegen op straat en bedreigde ze haar met de dood. “Ik ga je de keel oversnijden”, klonk het onomwonden.

Afwezig tijdens proces

E.B. werd al elf keer veroordeeld in de politierechtbank en ook al twee keer correctioneel. Voor elk proces stuurde ze haar kat, en ook in het huidige dossier liet ze verstek gaan. In juni kreeg ze nog negen maanden cel voor bezit van flakka, een spotgoedkope maar extreem verslavende designerdrug. Omdat gebruikers soms als razende gekken tekeer gaan, staat het spul ook bekend als ‘zombiedrug’. (AFr)

The post Kortemarkse ‘zombiedrug’-gebruikster bekladt voorgevel zus en dreigt ermee haar keel over te snijden: acht maanden cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »

23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.
The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge appeared first

Lees meer »

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK in Turkije

Op de T3 kwalificatiewedstrijd in Willebroek is Avelgemnaar Jasper Devos (18) knap tweede algemeen, en eerste junior geworden. Wout Ghielens was amper amper seconden sneller. Daarmee is de toekomstige student bio-ingenieur rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap in Turkije. “Dit is een resultaat dat mijn verwachtingen overstijgt”, glundert Jasper.
The post Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK

Lees meer »