Het vel van de trainer eisen, is flauwekul

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn hardrockers Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle). Zij vormen dit seizoen onze VAR, oftewel onze Voetbal Analyserende Rockers. Beurtelings werpen ze hun blik op de meest opvallende voetbalmomenten.

Zij of wij

Om met de deur in huis te vallen: het is voldoende dat de tegenstander van Club Brugge het mes tussen de tanden steekt om half gewonnen aan de aftrap te staan. Vol ongeloof en frustratie maakte ik vorige zaterdag rond zes uur in de namiddag deze strenge opmerking en gleed ik ontgoocheld en nors voor de rest van de avond weg in mijn zetel. Deze tweede opeenvolgende uitnederlaag sneed er diep in. Ik dacht dat we vorig seizoen op alle vlakken ons lesje hadden geleerd, maar na één derde van de reguliere competitie blijkt dit niet het geval te zijn. Ondertussen kleurt het rapport donkerrood, en is het geleden van het onzalige seizoen 1981-82 dat Club deze triestige cijfers moet voorleggen. Met de carrousel van vorig jaar in gedachten klinken er dan vlug stemmen die het vel van de trainer eisen, maar dat is flauwekul. Ik pleit voor continuïteit. Het is aan hem om deze talentrijke groep over die grens te tillen waar je het balbezit van meer dan 70 procent omzet in effectiviteit. In deze barre tijden is het gebruik van oorlogstermen bij iets triviaals als een voetbalmatch misplaatst, maar het is zij of wij. In het voetbalspel blijft winnen belangrijker dan deelnemen. Deila herhaalt haast wekelijks hetzelfde riedeltje waarbij een bal op paal of lat inderdaad de perceptie kleurt, maar de realiteit is dat we punten verliezen aan de lopende band en steeds in dezelfde val trappen van elke tegenstander. Same shit, different week. Daar wordt een supporter niet vrolijk van, zeker niet de gepassioneerde achterban van Club Brugge die steeds in groten getale opdaagt om de ploeg te steunen.

Nattevingerwerk

Er is veel om je over op te winden als Club Brugge-fan in de herfst van 2023. Onze transferpolitiek staat ook bij mij in het middelpunt van de storm, want de balans neigt steeds meer naar de negatieve kant van de weegschaal over te hellen. Het is helemaal juist als men de opmerking maakt dat Club Brugge al vaak goedkoop inkocht om dan met veel winst te verpatsen, maar daar tegenover staat een ellenlange lijst van matige spitsen, verkeerd ingeschatte spelersprofielen en duurbetaalde (on)zekerheden. En wat gezegd van de beslissing om niet te investeren in de verdediging na de verkoop van Mata, Hendry en Sylla? De cijfers liegen niet meer: we haalden ondertussen minder clean sheets dan tante nonneke. Dit zijn feiten waar je helaas niet naast kan kijken. Club beschikt gegarandeerd over een getalenteerd team van scouts en datavreters, maar het is aan de mensen met een naar Belgische normen fameus budget om correcte keuzes te maken uit die aangereikte profielen. Ook dat is continuïteit: met de centen van je eigen succesvol beleid professioneel een klare kijk houden om zo niet te vervallen in nattevingerwerk als je voor een speler veel centen moet betalen.

“Ook de hangende verkoop van onze dierbare Club zorgt voor nervositeit”

Nervositeit

Over centen gesproken. Ook de hangende verkoop van onze dierbare Club zorgt voor nervositeit. De trotse achterban weet voorlopig niet wat ze ervan moet denken. Niet onlogisch als de officiële communicatie hierover schaarser is dan de lekken binnen een goed geoliede veiligheidsdienst. Het huidig bestuur zal zijn redenen hebben tot geheimhouding, maar dat steeds meer de link wordt gelegd tussen de kwakkelseizoenen en de onzekerheid aan de top van onze Club valt toch een beetje te voorspellen? Hoe goed het beleid ook verstopt zit achter de hoge muren van het Basecamp, vergeet niet dat Club Brugge bij duizenden mensen een deel van hun identiteit is waardoor dit dossier met argusogen zal worden opgevolgd. De basis van deze Club blijft volks en zal dagelijks de gemoederen blijven beroeren. Een verkoop is begrijpelijk, maar niet ten koste van alles. Er zijn er al genoeg ploegen-van-’t-stad die niet levensvatbaar zijn zonder jaarlijkse gulle schenkingen van hun buitenlandse eigenaars.

The post Het vel van de trainer eisen, is flauwekul is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hoeveel betaal je deze zomer voor een huurappartement aan zee? “Een volledige week hier is goedkoper dan 5 nachten Knokke”

Een appartement huren aan de Belgische kust is deze zomer gemiddeld zes procent duurder dan vorig jaar. Hoeveel moet je inmiddels rekenen voor een week aan zee? En waarom werden enkele populaire kustgemeenten fors duurder? Het meest betaal je weinig verrassend in Knokke. Maar in deze pittoreske badplaats ligt de weekprijs volgens de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en HUSWELL liefst

Lees meer »

Steeds hetzelfde vulgaire riedeltje en toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »

Joppe De Roeck uit De Haan genoot van zon, zee én strand, én vertrekt naar huis met foto bij Marie Verhulst van ‘Samson & Marie’

De vijftienjarige Joppe De Roeck uit De Haan beleefde een mooie dag op het strand van De Haan. Joppe vertoefde daar in leuk vrouwelijk gezelschap. De namiddag sloten ze plots af met een foto bij Marie Verhulst, bekend van ‘Samson & Marie’, maar ook van de Play4-reeks ‘De Verhulstjes’.
The post Joppe De Roeck uit De Haan genoot van

Lees meer »

Iraniërs kunnen nieuwe streng geselecteerde president kiezen

Iran kiest een nieuwe president na de dood van Ebrahim Raisi, die in mei door een helikopterongeluk om het leven kwam. De winnende kandidaat moet vrijdag de helft van de stemmen krijgen anders volgt er 5 juli een tweede ronde. Er kan worden gekozen uit vier kandidaten, nadat twee kandidaten zich woensdag en donderdag uit de race hadden teruggetrokken om

Lees meer »

GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne ‘Byebye gazon’: videogesprek valt in de smaak

‘Maak ook van jouw schoolterrein een biodivers paradijs’. Zo nodigde Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne, de scholen in Wevelgem uit om deel te nemen aan Byebye gazon. Tien klassen werden daarvoor beloond met een ijsje, maar vooral het videogesprek met Dieter Coppens viel in de smaak.
The post GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne

Lees meer »

Zware aardbeving treft zuidkust van Peru

Een aardbeving met een kracht van 7 heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het departement Arequipa getroffen, aan de zuidkust van Peru. Dat hebben het geofysische instituut van het land en de Amerikaanse geologische dienst gemeld.

Lees meer »

Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige show”

Je kan er in Oostende niet naast kijken dat er donderdagavond een optreden van Rammstein op het programma staat en dan hebben we het niet enkel over de verkeersmaatregelen. Overal in de stad lopen er groepjes met fans, gekleed in de typische zwarte kledij.
The post Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige

Lees meer »

Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden seksfilmpje minderjarig ex-liefje: “Fake-klacht van afgewezen bakvisje”

Een 21-jarige jongeman uit Middelkerke is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een seksfilmpje van zijn minderjarig ex-liefje zou hebben verspreid. J. riskeerde er zes maanden cel voor, maar de rechter achtte de feiten niet bewezen. Het ging eerder om een wraakactie van zijn ex-liefje. “In essentie gaat het om een fake-klacht van een afgewezen bakvisje, maar wel één met

Lees meer »

Zomerbar Zomerstek (Gits) heeft er nu ook een pop-up gastrobar bij (inclusief topkok Benoit)

De zomerbar die onder de noemer Zomerstek straks al aan de vijfde editie toe is, krijgt er een pop-up gastrobar bij. Daarvoor wist Geert Defevere niemand minder dan Benoit Vercaemst (De Overburen) te strikken. “En we zitten nog boordevol plannen.”
The post Zomerbar Zomerstek (Gits) heeft er nu ook een pop-up gastrobar bij (inclusief topkok Benoit) appeared first on

Lees meer »

Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.
The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met

Lees meer »