‘Godvergeten’ doet steeds meer gelovigen afhaken: “Nee, mijn dochtertjes doen hun communie niet meer”

Pastoor Andy Penne van Holsbeek kaart aan dat mensen na Godvergeten afhaken voor doopsels, communies en kerkelijke begrafenissen. In Kapellen zegt An Luyten dat ze haar twee dochtertjes hun communie niet meer laat doen: “Toen ik naar een infoavond ging in de kerk, werd daar met geen woord gerept over Godvergeten. Dat kan toch niet?”

Meer krantenkoppen in België

Kompany voor de kraker tegen Leverkusen: “Bayern is altijd de favoriet”

Duel om van te smullen in de Bundesliga. Recordkampioen en leider Bayern München ontvangt zaterdagavond (18u30) uittredend kampioen en nummer twee Bayer Leverkusen. Vele ogen zijn daarbij gericht op Vincent Kompany, die na een uitstekende start met 12 op 12 voor een eerste échte krachtmeting staat. De Duitse media zitten er kort op, en ook de fans zijn enthousiast: twee

Lees meer »

Lucas Coenen houdt met zege in eerste reeks kansje op wereldtitel MX2

Lucas Coenen (Husqvarna) heeft zondag overtuigend de eerste reeks gewonnen van de Grote Prijs van Castilla-La Mancha in de MX2. Omdat zijn Nederlandse rivaal Kay de Wolf (ook Husqvarna) pas zevende werd, valt de beslissing over de wereldtitel zondagnamiddag in de tweede reeks van deze twintigste en laatste WK-manche. De voorsprong van De Wolf blijft wel riant.

Lees meer »

Ivan Bruneel inventariseert de nachtvlinders in zijn tuin: “Natuur is mijn grote passie”

Ivan Bruneel (68) startte half mei 2023 met het inventariseren van nachtvlinders in zijn tuin. Sindsdien wist hij meer dan 400 verschillende soorten nachtvlinders waar te nemen, waaronder een tiental zeldzame. Natuur is de grote passie van Ivan. Hij wil graag alles determineren wat in zijn tuin verblijft en leeft.
The post Ivan Bruneel inventariseert de nachtvlinders in zijn

Lees meer »

Open hof bij Hof Ter Munte laat publiek kennismaken met angorageiten

Tijdens het open hof bij Hof Ter Munte kon je kennis maken met angorageiten, die met veel liefde en passie gekweekt worden door Leen Duchi. Ze maakt de allerfijnste mohair-producten met de gladde, zijdeachtige lokken van deze dieren. Daarnaast waren er verschillende demonstraties. Voor de kinderen was er een springkasteel. De open hof werd geopend
The post Open hof

Lees meer »

Bekende Antwerpse karaokebar Park Avenue na 36 jaar failliet verklaard: “Plots verwijderde zaakvoerder zich uit onze WhatsApp-groep. Hopelijk gaat alles goed”

Slecht nieuws voor feestvierend Antwerpen. De bekende karaokebar Park Avenue, gelegen in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, is failliet. De zaak — een van de oudste karaokebars van het land — was 36 jaar lang een vaste waarde in het Antwerpse nachtleven. “Dit is treurig”, klinkt het in de naastgelegen karaokebar Bonaparte.

Lees meer »

Twintiger in de cel voor poging tot doodslag in Opgrimbie

De politie heeft een man van 28 uit Maasmechelen gearresteerd, die al een tijdje op de vlucht was. Hij werd gezocht voor opzettelijke slagen in april en voor poging doodslag eind juli in Opgrimbie (Maasmechelen). De man is verder aangehouden en opgesloten in de gevangenis van Hasselt.

Lees meer »