Geoloket in Lo-Reninge helpt je om graf overledene te vinden

De stad Lo-Reninge lanceert het geoloket begraafplaatsen. Het betreft een onlinetool waarmee bezoekers aan het kerkhof gemakkelijk de ligplaats van een overledene kunnen opzoeken op basis van gegevens zoals de naam of de geboortedatum.

De vier gemeentelijke begraafplaatsen in Lo, Pollinkhove, Reninge en Noordschote tellen samen ongeveer 2.600 graven. Naar aanleiding van Allerheiligen en Allerzielen brengen veel mensen de komende dagen een bezoek aan het kerkhof om familie of vrienden te herdenken. Maar het is niet altijd evident om de rustplaats van een overledene terug te vinden. Het geoloket begraafplaatsen helpt de bezoekers in hun zoektocht.

QR-code

Aan de ingang van elke begraafplaats hangt een bord waarop een QR-code staat. Voortaan kan je met een smartphone of via de website www.lo-reninge.be/begraafplaatsen gemakkelijk de ligplaats van een overledene opzoeken op basis van de naam, de geboortedatum of datum van overlijden. Alle gegevens over de overledene en de ligging van het graf worden vervolgens weergegeven op een overzichtelijke kaart van de begraafplaats. Ook onder meer Oostende, Nieuwpoort, Koksijde, Knokke-Heist en Harelbeke beschikken over een gelijkaardig geoloket voor hun begraafplaatsen.

Dit project kwam tot stand door een koppeling te maken tussen de plattegronden van de begraafplaatsen en de data die door de dienst burgerzaken werden gedigitaliseerd. Wie opmerkingen heeft of foute informatie ontdekt op het geoloket, kan dat melden aan het stadsbestuur door te mailen naar [email protected] of op het nummer 058 28 80 20.

The post Geoloket in Lo-Reninge helpt je om graf overledene te vinden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

2 Russen gearresteerd in Duitsland, mogelijke link met 7 terreurverdachten in ons land

Het federaal parket heeft bij 14 huiszoekingen over het land 7 personen opgepakt. Volgens onze informatie zouden de verdachten wellicht uit het Tsjetsjeense milieu komen. Ze worden er onder meer van verdacht een terroristische aanslag te hebben voorbereid. In Duitsland zijn 2 Russen opgepakt, mogelijk gelinkt aan het terreuronderzoek in ons land. Ook in Frankrijk en Oostenrijk zouden er acties

Lees meer »

‘t Bakkerietje in Roeselare sluit na 43 jaar de deuren: “Ik zal waarschijnlijk niet naar buiten kijken wanneer ze het hier slopen”

Annemie De Smet (62) en Marnix Vincke (67) hielden zondag voor het laatst ’t Bakkerietje in Roeselare open. Na 43 jaar komt er zo een einde aan de bekende zaak langs de Brugsesteenweg. “De laatste vijf jaar was ik elke dag open. Ik wou de klanten altijd helpen”, aldus Annemie.
The post ‘t Bakkerietje in Roeselare sluit na 43

Lees meer »

Onze reporter wordt in 10 dagen reservist in het leger: “Als ik één type spier heb getraind tijdens mijn opleiding, dan is het die van mijn wenkbrauwen”

Je leert nuttige dingen in het Belgisch leger. Onze reporter Kasper Goossens is blij dat hij de opleiding tot reservist heeft gevolgd. Toch leek die tiendaagse militaire opleiding ook vaak op een missie naar Absurdistan. “Mocht een geschiedkundige morgen bovenspitten dat Kafka ooit Belgisch militair is geweest, ik zou er niet van schrikken”, schrijft hij.

Lees meer »

Erdogan dreigt ermee zich te mengen in Gaza-oorlog, Israël waarschuwt Turkije

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft ermee gedreigd dat zijn land zich militair zal moeien tegen Israël in de Gaza-oorlog om de Palestijnen te helpen. "Net zoals we gedaan hebben in Nagorno-Karabach en Libië, zouden we hier hetzelfde kunnen doen", zei Erdogan op een partijbijeenkomst. Op X heeft de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Turkije gewaarschuwd: "Erdogan treedt in

Lees meer »

West-Vlaamse studenten werken het hardst: recordaantal jongeren verdient bij met vakantiejob

Jobstudenten en de zomervakantie, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heel wat werkgevers doen vooral in vakantieperiodes een beroep op studenten die een euro willen bijverdienen om de boel draaiende te houden. En dat zijn er elk jaar meer: in 2023 waren er bijna 72.000 West-Vlaamse jongeren aan het werk als jobstudent, een absoluut record.
The post West-Vlaamse studenten

Lees meer »

Dode en 39 gewonden nadat terras instort in Frankrijk

Een persoon is om het leven gekomen en 39 anderen zijn gewond geraakt bij de instorting van het terras van een polyvalente zaal in de Franse gemeente Saint-Pierre, in het departement Cantal. Vier van de gewonden zijn in kritieke toestand, zo meldt de prefectuur zaterdagavond.

Lees meer »

Brand in Anderlecht mogelijk ontstaan door oververhitting batterij

Vanmorgen is de brandweer van Brussel uitgerukt voor een brand in een loft op de 1e verdieping van een gebouw met 3 woonlagen in de Georges Moreaustraat in Anderlecht. De bewoners, een moeder en haar 2 jonge kinderen, werden tijdig gewekt door de aanwezige rookmelders. Mogelijk is de brand ontstaan door de oververhitting van een batterij.

Lees meer »

Nu ook blinde Barbie-pop op de markt

De bekende Barbie-poppen hebben nu ook een variant met een visuele beperking. Speelgoedfabrikant Mattel wil op die manier een bredere afspiegeling van de maatschappij in zijn producten tonen. De nieuwe pop heeft een stok en draagt een zonnebril, zo zegt het bedrijf.

Lees meer »