Geen straf voor Brugse oma die kleinzoontje (8) zwaar mishandelde: “Ze maakte hem ’s nachts wakker en zette hem buiten”

Geen eten, geen kleren en slapen deed hij op een matras in een vuil appartement vol afval. Een 8-jarig Brugs jongetje trok vier jaar geleden op school zélf aan de alarmbel, omdat hij het schrijnende leven bij zijn drankverslaafde grootmoeder niet meer aankon. Het jongetje kreeg ook slaag en werd soms ’s nachts buitengezet. Toch legde de rechtbank de 65-jarige E.S. geen straf op.

Zonder eten naar school

“Ik wil jou niet meer”, schreeuwde de 65-jarige beklaagde tegen haar toen achtjarige kleinzoon en ze liet de jongen met een valiesje achter aan een bushalte. Het is maar een van de vele mishandelingen die het jongetje moest ondergaan. Op dinsdag 3 september 2019 alarmeerde de schooldirectie de politie. E.S. was haar kleinzoon in dronken toestand komen ophalen en had ook voor onrust gezorgd op de speelplaats. Het jongetje was op dat moment nog maar aan zijn tweede dag toe op de school. En hij had al twee dagen geen eten mee.

De juf verklaarde dat het slachtoffer op de eerste schooldag ontredderd en gedesoriënteerd was toegekomen. “Hij vertelde hoe hij door zijn grootmoeder geslagen werd en dat hij geen eten of kleren kreeg. Ze maakte hem soms ’s nachts wakker en zette hem toen buiten. Hij vroeg om hulp en wou niet meer terugkeren naar zijn grootmoeder”, aldus de juf. In een gesprek met de politie bevestigde het jongetje de mishandelingen en zei hij dat hij littekens aan de slagen had overgehouden. Terugkeren naar zijn ouders kon hij naar eigen zeggen niet meer.

Huiszoeking tart elke verbeelding

Het onderzoek wees uit dat het jongetje een maand eerder door zijn moeder bij E.S. was afgezet. De politie voerde een huiszoeking uit bij de grootmoeder en wat de agenten daar aantroffen tart elke verbeelding. Het appartement was vuil en lag vol afval. Het slachtoffer had geen bed, maar sliep op een matras op de grond. Hij had geen eigen kleerkast of speelgoed en er was ook geen eten voor een 8-jarige vindbaar. Volgens de wijkagent zorgde de grootmoeder regelmatig voor overlast door haar drankprobleem.

Een buurvrouw was er meermaals getuige van hoe de grootmoeder het jongetje bij de haren meesleurde. “Op een dag probeerde hij te ontsnappen, maar zijn oma hield hem tegen”, verklaarde ze. “Mijn zoon zag hoe ze het jongetje ’s anderendaags met zijn valiesje aan de bushalte dumpte. Het ventje stribbelde tegen en wou terug naar binnen, maar ze belette dat.”

Geen straf

Het slachtoffer werd meteen in een instelling geplaatst en zijn grootmoeder werd gearresteerd. Naast een drankverslaving bleek ze ook met ernstige psychiatrische problemen te kampen en werd ze gedwongen opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar verblijft ze nog steeds.

Omdat ze geen contact meer heeft met haar kleinzoon, een blanco strafblad heeft en de feiten al van vier jaar geleden dateren, gaf de rechtbank E.S. de gunst van de strafopschorting. En omdat de vrouw psychiatrisch behandeld wordt, besliste de rechtbank om haar ook geen voorwaarden op te leggen. Aan het slachtoffer kende de rechtbank een euro voorlopige schadevergoeding toe. Een deskundige zal de schade bij het jongetje begroten. (AFr)

The post Geen straf voor Brugse oma die kleinzoontje (8) zwaar mishandelde: “Ze maakte hem ’s nachts wakker en zette hem buiten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Verdacht overlijden van voormalig Wit-Russische ambassadeur in Duitsland

De voormalige Wit-Russische ambassadeur in Duitsland, Denis Sidorenko, is op 48-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Minsk maakte alleen bekend dat de man overleden is, zonder de doodsoorzaak mee te delen. Onafhankelijke Wit-Russische media die in het buitenland in ballingschap werken, meldden dat Sidorenko op 24 juni uit het raam van een hoog gebouw

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Witsel mee op trainingsveld daags voor clash met Frankrijk

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, momenteel wordt er getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt Frans bondscoach

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter keert terug naar Tenerife nu drie buren van Marc (71) en Laura (67) zijn opgepakt:“Ze voelde dat het die avond zou mislopen”

Was een gebrek aan geld het motief voor de moord? In het kustdorp Callao Salvaje op Tenerife twijfelen ze er niet aan: de drie verdachten – zij woonden op een boogscheut van elkaar – zaten financieel aan de grond. Het geld dachten ze bij Marc en Laura te vinden. Onze reporter trok opnieuw naar Tenerife en sprak er voor het

Lees meer »

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

? “Kan Evenepoel de cadans op de Galibier volgen?”

De Tour duikt vandaag voor het eerst de bergen in. In de Alpen wacht een lastige tocht met drie beklimmingen, goed voor net geen 4.000 hoogtemeters. Dé scherprechter is de mythische Col du Galibier. Voor de klassementsmannen wordt dit de eerste serieuze test. Kan Remco Evenepoel de beste klimmers volgen? Die vraag stellen ook Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck zich

Lees meer »

“Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco”

De Rode Duivels verloren met 1-0 van Frankrijk en zijn uitgeschakeld op het EK. Onze analist Marc Degryse is scherp voor Lukaku en co, maar vooral Tedesco wordt niet gespaard. “Zijn keuzes waren te ver gezocht, hij hield het niet simpel. Maar ook in de omgang en qua uitstraling heeft hij niet gescoord.”

Lees meer »