Francis Leman (cultuurcafé De Leest en taverne De Ermitage) gaat nu ook kantine van Mandel United uitbaten

De nieuwe kantinier van Mandel United is een oude bekende in de club: Francis Leman. Hij zal de uitbating combineren met die in cultuurhuis De Leest en De Ermitage in Ingelmunster. “Ik heb een sterk team rondom mij en we zien het volledig zitten”, klinkt het.

Francis Leman (53) doorliep zelf de jeugdopleiding bij KFC Izegem, speelde er tot bij de beloften en via VK Kachtem kwam hij uiteindelijk in het liefhebbersvoetbal terecht. Maar toen zijn jongste zoon Gilles (22) begon te shotten belandde hij opnieuw in het voetbal. “Eerst als afgevaardigde, later als coach en uiteindelijk werd ik zelfs jeugdvoorzitter. In die tijd hebben we ook de schouders gezet onder G-jeugdvoetbalwerking, iets was ik samen met Bart Delbeke heb opgericht. Ik ken dus nog heel wat mensen bij de club, die ondertussen Mandel United geworden is. Heel wat mensen komen ook nog regelmatig bij mij over de vloer in De Leest.”

Vijf jaar De Leest

Op 1 augustus was het vijf jaar dat Francis het cultuurcafé van De Leest openhoudt. “Ik had destijds ook interesse om bij de bouw van de nieuwe sportaccommodatie hier te starten in de kantine, maar ondertussen was ik in De Leest gestart. Maar we zijn altijd blijven contact houden en nu is het zover.”

Op woensdag 25 oktober ging Francis van start. “Met meteen enkele jeugdwedstrijden. We hebben eerst twee dagen hier wat grote kuis gehouden, nu staat alles op punt om er in te vliegen.”

Met De Leest en De Ermitage, de horecazaak naar het woonzorgcentrum in Ingelmunster, runt hij al twee zaken. Hoe combineert hij dat allemaal? “Het is een vraag die ik wel vaker krijg, zeker nu we ook hier starten. In Ingelmunster heb ik met Nele Toetbat iemand die daar de verantwoordelijke is. Ik zal zelf nog veel in De Leest zijn, , maar zeker ook in de eerste weken hier op Mandel United. Ik heb een team van ruim 30 flexi’s en jobstudenten. Een mix van ervaren horecamensen en jonge enthousiastelingen. Heel wat van hen zien het zeker zitten om hier ook te komen helpen en nieuwe mensen zijn ook nog altijd welkom, die mogen zich altijd melden. Zelf zal ik zorgen dat ik een fiets ter beschikking heb, dan kan ik snel over en weer rijden.”

Zeven op zeven open

Het is de bedoeling dat de zaak in het seizoen zeven op zeven open is. “Toch als er hier iets te doen is: van een jeugdtraining tot wedstrijden van het eerste elftal, maar uiteraard ook bij het G-voetbal, damesvoetbal, het B-team,…”

Francis geeft zichzelf eerst nog enkele weken om zich helemaal in te werken. “De kwaliteit en service staan voorop. En daarna zien we wel of we zaken toevoegen aan het gamma. Ook enkele mensen die hier al aan de slag waren bij de vorige uitbaters, blijven aan boord. Bekende gezichten genoeg dus.”

Francis beklonk de deal met voorzitter Frederick Verhelst en sportief bestuurder Mario David. “Met Mario heb ik samen gespeeld in de jeugd, we delen ons geboortejaar.” Nadat hij vier jaar aan de brouwketels van Vanhonsebrouck had gestaan, werkte Francis 20 jaar bij de politie. “Maar net voor mijn 50ste vond ik het tijd voor een carrièreswitch en dat heb ik me nog niet beklaagd.”

The post Francis Leman (cultuurcafé De Leest en taverne De Ermitage) gaat nu ook kantine van Mandel United uitbaten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Monte Marcella het geheime wapen voor onze Belgische olympische atleten (en straks kun jij het resort ook afhuren)

Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) wordt in juli het sportmekka voor Olympische atleten. De gemeente heeft zich eerder dit jaar ontpopt als de nieuwe topbestemming voor sporters die zich voorbereiden door middel van hoogteprikkels. In samenwerking met het BOIC, zal Monte Marcella een exclusief trainingskamp zijn voor Belgische Olympische atleten die zich klaarstomen voor de Spelen van Parijs 2024. En straks kun je

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Willy Claes (85) wordt lijstduwer voor Vooruit in Hasselt

Voormalig minister Willy Claes is lijstduwer voor Vooruit in Hasselt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat is beslist nadat Groen heeft aangekondigd dat ze het kartel met Vooruit wil stopzetten. Claes wil achteraan de lijst zijn steentje bijdragen om de partij te versterken. "Het enige wat ik wil doen, is de jonge generatie helpen", zegt hij.

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »