Clarebout Potatoes licht omwonenden in Nieuwkerke in over verhoging productie

Begin deze week hield Clarebout Potatoes een infovergadering in Nieuwkerke rond de verhoging van de productie. Daarop was een 20-tal personen aanwezig. De uitnodigingen voor deze bijeenkomst werden alleen verstuurd naar de aanpalende bewoners en niet naar alle dorpsbewoners.

Op de vergadering kwam de verhoging van de productie ter sprake met 30% of goed 100.000 ton op jaarbasis. Deze verhoging zou echter niet op Nieuwkerke van toepassing zijn maar wel verdeeld worden over de sites in Waasten en Duinkerke. In Nieuwkerke komt wel een hogere schoorsteen om zo de geur te verminderen. Ook een uitbreiding van de lozingscapaciteit is gepland.

Zwaar verkeer

Negatieve opmerkingen vanuit de vergadering gingen over het zwaar verkeer door de dorpskom. Een vergelijkbare situatie werd op de gewestweg in Mesen/Wijtschate grotendeels en na vele moeilijke discussie met alle betrokken partijen opgelost. De vraag is hoelang de verkeerschaos in Nieuwkerke nog zal aanhouden. Diverse diensten waaronder de gemeente Heuvelland kijken alvast uit om verdere maatregelen te nemen.

“Er zal vooral gewerkt worden aan sturing, zodat meer nevenstromen vanuit de nieuwe weg (Seulestraat) kunnen komen”, aldus burgemeester Wieland De Meyer. “ Dat is positief voor Mesen en Nieuwkerke. Voorts wordt momenteel gewerkt aan de Korte Mooiaardstraat, zodat verkeer dat vanuit Dranouter komt, niet meer door de Dranouterstraat moet en de moeilijke bocht met de Heirweg vermeden wordt. Dat zorgt ook voor een veiliger kruispunt.”

The post Clarebout Potatoes licht omwonenden in Nieuwkerke in over verhoging productie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Grenswegen Komen-Waasten gesloten tijdens EK wedstrijd Frankrijk-België

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: de West-Vlaamse gemeente Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.
The

Lees meer »

Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje”

Het wijkcomité van de Eekhoute in Proven is volop in de weer met de voorbereidingen van zijn jaarlijkse wijkfeesten. Nieuw is de quiz op vrijdagavond. Enkele grote namen binnen de Vlaamse muziekwereld sluiten de feesten af op zondagavond.
The post Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp

In mei draaide alles om de campagne 10.000 stappen, elke stap telt in Oostkamp met als doel zoveel mogelijk inwoners aanzetten om te bewegen en hun stappen te registreren. Inge Sercu zette de meeste stappen.
The post Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen

Voortaan kan je in de inkomhal van het stadsmuseum ‘t Schippershof een interactieve wand raadplegen, boordevol toeristische informatie over de grensstad. Het toeristische informatiepunt werd gesubsidieerd door de provincie en moet bezoekers toelaten om op een moderne manier aan toeristische informatie te geraken.
The post ’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand”

Op zaterdag 29 juni opende Pieter Warlop de automatenshop Twenty4Seven. Met de automatenshop krijgt het voormalige kantoor van Liantis, na een paar jaar leegstand, een nieuwe bestemming. De shop vind je in het centrum van Poperinge, Burg. Bertenplein 10.
The post Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dief propte sigarenkistjes in zijn onderbroek”: Alain (57) waarschuwt collega’s nadat bende voor 6.600 euro buit maakt in zijn speciaalzaak

Een gewiekste dief heeft zopas een grote slag geslagen bij Alain Plouvier (57). De dief ging aan de haal met een fles dure cognac en sigaren ter waarde van liefst 6.600 euro. Het blijkt te gaan om een lid van een gespecialiseerde bende die ook al elders in het land en in Nederland heeft toegeslagen. Plouvier wil zijn collega’s waarschuwen.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf 2 jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Meer nog: zij en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet

Lees meer »

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »