Cindy en Nathalie uit Wijnendale verliezen 2.278 euro spaargeld na oplichting via tweedehandssite

“We zijn beschaamd maar doen ons verhaal om anderen te waarschuwen. Altijd zijn we voorzichtig én toch trapten we in de val.” De 46-jarige Cindy en haar vrouw Nathalie uit Wijnendale verloren enkele dagen geleden 2.278 euro spaargeld na een oplichting via een tweedehandssite. Dat gebeurde toen ze een smartphone wilden verkopen maar om de tuin werden geleid door de koopster, die nochtans sympathiek overkwam.

Vorige week had de 46-jarige Cindy Vierstraete uit Wijnendale bij Torhout een smartphone te koop gezet op de website van tweedehands.be. Afgelopen weekend kreeg ze een bod voor de telefoon van een zekere Maria Claes. “Het was een aanvaardbaar bod en dus gingen we akkoord”, doet Cindy het verhaal.

“Die vrouw stuurde een bericht via WhatsApp en ook dat profiel was gelinkt aan een zekere Maria Claes. Die vrouw, of wie het ook is, stuurde ons een adres door en vroeg ons rekeningnummer zodat ze meteen kon betalen. Maar op dat moment zaten we in het ziekenhuis bij onze dochter en daardoor kon ik ons rekeningnummer niet meteen sturen. Ze toonde begrip en wenste ons nog veel beterschap. Het gesprek was dus zeer normaal, ze kwam zelfs sympathiek over.”

In de val getrapt

Zoals afgesproken stuurden Cindy en haar vrouw Nathalie De Vroe (49) later hun rekeningnummer door. “Daarop stuurde de vrouw ons een betaalbevestiging via een link waarbij we aan de hand van onze bankkaart en kaartlezer van Axa moesten bevestigen. Daar zijn we in de val getrapt maar dat hadden we niet door.”

“We hadden nooit gedacht dat we in zo’n val zouden trappen”

“De bevestiging lukte ook niet, waardoor we argwaan kregen en die vrouw vroegen een gewone overschrijving uit te voeren. Maar ze bleef aandringen omdat ze de smartphone snel nodig had. Ze legde uit dat de fout bij de ontvangstbevestiging van het betaalverzoek op de site van tweedehands lag. Dat leek inderdaad zo waardoor we het nogmaals probeerden maar alweer lukte het niet. Daarop besloten we de verkoop op deze manier maar af te blazen.”

2.278 euro spaargeld kwijt

Cindy en Nathalie bleven met een wrang gevoel achter en besloten maandag hun bankrekeningen te controleren. “Onze ongerustheid bleek terecht te zijn”, klinkt het verbolgen.

“Op het rekeningnummer dat we doorgaven, dat we amper gebruiken en verbonden is met een kleine spaarrekening, bleek er 2.500 euro van die spaarrekening overgeschreven te zijn naar de zichtrekening. Daarna werd er onmiddellijk een aankoop van 2.278 euro verricht op een Nederlandse site phonehim.nl. We lieten onze rekening blokkeren en namen zowel contact op met onze bank en die site, maar daar kregen we geen gehoor. Daarna dienden we klacht in bij de politie.”

Schaamte

Of het koppel het gestolen geld nog terugziet is onzeker, want de Nederlandse site werkt weinig mee en is wellicht niet geneigd om de aankoop te annuleren en het geld terug te storten. “We hopen dat ze zwichten als ze merken dat de politie er een pv van opstelde maar vrezen ervoor. We zullen dat geld wellicht kwijt zijn en dat is heel zuur. We hadden nooit gedacht dat we in zo’n val zouden trappen, want zijn nuchter genoeg en altijd voorzichtig. Nu zitten we hier vol schaamte maar we willen ons verhaal delen om anderen te waarschuwen. Het is gebeurd voor je erg in hebt”, besluit het koppel. (JH)

The post Cindy en Nathalie uit Wijnendale verliezen 2.278 euro spaargeld na oplichting via tweedehandssite is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt

Westtoer huldigde 624 vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Zij controleren hun traject minutieus en zorgen er zo voor dat de miljoenen recreanten die jaarlijks komen wandelen en fietsen in West-Vlaanderen optimaal kunnen genieten.
The post Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt appeared

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »