Beweging.Net start een eigen fietsverhuurdienst

Voortaan kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben een fiets ontlenen bij Free Wielie. De bestaande Fietsbieb voor kinderen krijgt daarmee een vervolg voor volwassenen.

Beweging.Net zorgt met de Fietsbieb al voor kinderfietsen voor gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven: er is een jaarlijks lidgeld en kleine huurprijs. Het initiatief is succesvol, wnt jaarlijks doen een 200-tal gezinnen een beroep op de Fietsbieb. “Van veel ouders kwam al de vraag of er ook voor hen fietsen beschikbaar zijn”, zegt vrijwilliger An Casteleyn. “Ook via het Sociaal Huis, FMDO en andere sociale organisaties kregen we het signaal dat er nood was.”

Beweging.Net startte als eerste aan de kust met Free Wielie: bedoeld voor volwassenen die niet in de financiële mogelijkheden zijn om een fiets te kopen. “Mensen vinden zelf de weg of komen bij ons op doorverwijzing van één van de organisaties.”

“We starten nu met een 20-tal fietsen voor volwassenen. Die kregen we via particulieren en syndici. Blijkbaar laten mensen bij het definitief verlaten van een appartement vaak hun fiets achter. Ook dankzij de gemeenschapswachten zijn er fietsen. Ze houden gevonden fietsen drie maanden bij. Alle fietsen krijgen een nazicht en worden hersteld door onze vrijwilligers en mensen in het kader van het project ‘8400 talenten’. We verwachten dat de fietsen snel uitgeleend zullen worden en zijn nog steeds op zoek naar extra fietsen”, aldus An Casteleyn.

Eenvoudige formule

“Free Wielie bestaat als proefproject in Menen. De resultaten zijn er positief en daarom starten wij ook als eerste aan de kust. De locatie krijgen we ter beschikking van vzw Monica”, weet An. De huurvoorwaarden zijn eenvoudig: 20 euro waarborg en 2 euro huur per maand voor ministens 6 maanden. De Fietsbieb en Free Wielie zijn gevestigd in de Frere Orbanstraat 145 (nabij Vogelzangpark). Ze zijn elke laatste woensdag van de maand open van 16 tot 19 uur en te bereiken via [email protected]. Beweging.Net doet een oproep naar extra fietsen en mensen om een handje toe te steken. (EFO)

The post Beweging.Net start een eigen fietsverhuurdienst is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

“Zorg er gewoon voor dat ik kan slapen. Maakt niet uit wat er gebeurt”: de laatste dagen van Michael Jackson

Het is intussen vijftien jaar geleden dat popster Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleed. Hoe tragisch ook, z’n dood kwam niet geheel onverwacht voor wie hem die laatste maanden van dichtbij meemaakte. Wie uitte z’n bezorgdheden over z’n geestestoestand? Wat gebeurde er tijdens z’n laatste momenten? Een overzicht van z’n finale weken. “Hij is als een verloren jongetje.”

Lees meer »

Tim Lefever is voorzitter van gratis festival Grensrock: “Lokale bedrijven vragen soms zelf om te sponsoren”

Tim Lefever (42) is de trotse voorzitter van Grensrock, hét gratis festival bij uitstek in de regio. Wij blikken samen met hem even vooruit op de komende editie, het voorzitterschap en de toekomst van Grensrock. Druk druk druk? “De laatste week voor het festival is mijn vrouw een week Grensrock-weduwe”, lacht de Menenaar.
The post Tim Lefever is voorzitter

Lees meer »