51-jarige man die al 25 jaar in gevangenis zit wordt in beroep niet geloofd voor smokkel van heroïne

Een 51-jarige man uit Oostende die ontkende dat hij heroïne in zijn gevangeniscel heeft gesmokkeld, is door het hof niet geloofd.

Bij een controle in de Brugse gevangenis in juli vorig jaar werd in de cel van Serge V. 1,87 gram cannabis, 1,19 gram heroïne, fentanylpleisters (bevat morfine) en bromazepan (een kalmeringsmiddel) gevonden. Hij kreeg één jaar cel en een boete van 8.000 euro, maar ging in beroep. “Hij geeft het bezit van de cannabis en de medicijnen toe. Maar die heroïne was niet van hem. Hij vindt dat de grootste vuiligheid”, pleitte zijn advocate.

Voor het eerst in beroep

Ook hijzelf maakt er een principekwestie van. “Ik heb in mijn leven al 24 jaar en elf maanden in de gevangenis gezeten. Nooit ben ik in beroep gegaan. Dit is de allereerste keer, want die heroïne is niet van mij!”

Toch geloofde het hof hem niet en veroordeelde hem ook voor het bezit van de heroïne. De straf werd wel verminderd naar vier maanden cel. De boete van 8.000 euro werd ook kwijtgescholden. (OSM)

The post 51-jarige man die al 25 jaar in gevangenis zit wordt in beroep niet geloofd voor smokkel van heroïne is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »

Verdachte vlekjes worden sneller gecontroleerd door ‘één-vlek-check’ van het Jessa Ziekenhuis: “Om huidkanker sneller op te sporen”

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kan je vanaf nu een verdacht vlekje sneller laten controleren. De dienst dermatologie start met de ‘Eén-vlek-check’, je kan daar een verdacht vlekje binnen enkele weken laten controleren. Normaal duurt dat maanden door de lange wachtlijsten, maar het is belangrijk om er snel bij te zijn om huidkanker te voorkomen. Het ziekenhuis raadt ook

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »