Vierde verdachte én vermoedelijke spilfiguur zadeldievenbende verschijnt voor raadkamer: maand langer cel

De vermoedelijke spilfiguur in het onderzoek naar de vele zadeldiefstallen blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer dinsdagochtend. Philip V. verscheen een week later dan zijn drie kompanen, op uitdrukkelijke vraag van zijn raadsheer. “Over de inhoud kan ik niets kwijt”, zegt meester Bart Bleyaert.

Het viertal kon twee jaar lang zijn slag slaan bij verschillende Vlaamse maneges, tot de Federale Gerechtelijke Politie daar twee weken geleden een stokje voor stak.

De dievenbende ging telkens op dezelfde manier te werk en was enkel uit op dure, vaak op maat gemaakte, zadels. De feiten werden telkens ’s nachts gepleegd waarna de buit onmiddellijk werd overgebracht naar een manege in de provincie Antwerpen, eigendom van Philip V.

De drie mannen en een vrouw stalen zo honderden zadels op tientallen plaatsen in het land, onder meer in Knokke-Heist, Snaaskerke, Diksmuide en Oostduinkerke. De speurders kregen de bende in het vizier en konden de verdachten zo op heterdaad betrappen.

Verdere aanhouding

Drie van de vier verdachten verschenen vorige week al een eerste keer voor de raadkamer. Hun aanhouding werd met een maand verlengd.

De zaak tegen de vierde verdachte, de vermoedelijke spilfiguur, werd op vraag van meester Bart Bleyaert met een week uitgesteld. “Gezien de omvang van het dossier”, zei hij toen.

De Brugse raadkamer besliste dinsdagochtend om ook de aanhouding van Philippe V. met een maand te verlengen. Dat bevestigt advocaat Bleyaert, die zich voor de rest onthoudt van alle commentaar. “Over de inhoud kan ik niets kwijt.”

The post Vierde verdachte én vermoedelijke spilfiguur zadeldievenbende verschijnt voor raadkamer: maand langer cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is

Lees meer »

CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

CD&V Roeselare trekt op 13 oktober met een nieuwe naam naar de gemeenteraadsverkiezingen. CD&V – Lijst Burgemeester stelde zaterdagmiddag haar 39 kandidaten voor. “Een mooie mix van ervaring en ervaring. Onze sterk vernieuwde ploeg weerspiegelt het Roeselare van vandaag”, aldus lijsttrekker Kris Declercq.
The post CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

Lees meer »

Dit woord mag de nanny van prins William en prinses Kate nooit gebruiken: “Uit respect voor de kinderen”

Maria Borrallo is al enkele jaren de toegewijde nanny van prins George (10), prinses Charlotte (9) en prins Louis (6). Maar het leven als koninklijke nanny is niet altijd zo simpel. Er zijn heel wat strenge regels en protocollen waarmee ze rekening moet houden. Zo mag Maria bijvoorbeeld het alledaagse woord ‘kids’ nooit gebruiken als ze de kleintjes wil roepen.

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »