Twee oudere Israëlische vrouwen vrijgelaten door Hamas. Waarom krijgt juist pocket-Golfstaat Qatar de gijzelaars vrij?

Bij de grensovergang met Egypte in Rafah heeft Hamas heeft opnieuw twee gijzelaars vrijgelaten. Het gaat om twee oudere Israëlische vrouwen, Nurit Cooper (79) en Yochved Lifshitz (85). Er wordt volop onderhandeld om nog meer gijzelaars vrij te krijgen. De pocket-Golfstaat Qatar speelt bij dit alles een hoofdrol. Waarom is dit land zo goed geplaatst om te onderhandelen met Hamas? Waarom laat die terreurgroep mondjesmaat gijzelaars vrij? En wat wil Hamas in ruil?

Meer krantenkoppen in België

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, de assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »