Stefano Museeuw (26) vindt ondanks rampjaar nieuw team: “Ik ga aan de slag bij Philippe Wagner/Bazin”

Stefano Museeuw reed dit jaar voor Van Rysel Roubaix Lille Métropole en zal daar niet blijven. Hij kwam er weinig in actie nadat hij getroffen werd door een zeldzame bacterie. De renner uit Gistel verkast naar de nieuwe Frans-Belgische ploeg Philippe Wagner/Bazin.

Na een periode bij BEAT Cycling en een jaar bij Minerva Cycling Team stapte Stefano dit jaar over naar Van Rysel Roubaix Lille Métropole. “In het begin van het jaar waren er de sponsorperikelen en dat woog wel op ons”, vertelt Stefano.

Zeldzame bacterie

“Uiteindelijk kwam het goed met de ploeg, maar zelf voelde ik me minder. Ik had een tekort aan ijzer en ik bleef sukkelen. Het was lange tijd onduidelijk wat er aan de hand was. Pas na de vijfde bloedafname enkele maanden geleden kwam er iets aan het licht. Er zat een zeldzame bacterie in mijn lichaam. Ook mijn dokter had het zelden meegemaakt, pure pech dus. Ik wist dat er iets moest zijn. Goede resultaten bleven uit en ook in de kermiskoersen kon ik voorin geen rol van betekenis spelen.”

Vermoeidheid

“Ik kampte met vermoeidheid en haalde mijn waardes niet. Ik was al klaar om de handdoek definitief in de ring te gooien, gelukkig is er toch nog iets gevonden. Het ging alleszins een einde in mineur geweest zijn.”

Strandracen

Intussen lijkt de situatie onder controle en zo is Stefano na een rustperiode aan het toewerken richting de strandraces. “De waarden zien er beter uit. Ik voel me stilaan weer de oude en ben gemotiveerd om me te tonen in de strandraces. In december zou ik ook graag twee weken op stage gaan naar Spanje en vanaf januari rijd ik in de kleuren van de Frans-Belgische ploeg Philippe Wagner/Bazin. Ik ken er onder meer ex-ploegmaat Enrico Dhaeye. Zo eindigt het hoofdstuk bij Van Rysel Roubaix Lille Métropole na één seizoen. Het Frans was soms een barrière, maar geen slecht woord over de ploeg. Met Kenny Molly houd ik er ook een kameraad aan over, als we op ploegstage gingen waren wij steeds kamergenoten”, aldus Stefano Museeuw.

The post Stefano Museeuw (26) vindt ondanks rampjaar nieuw team: “Ik ga aan de slag bij Philippe Wagner/Bazin” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Witsel mee op trainingsveld daags voor clash met Frankrijk

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, momenteel wordt er getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt Frans bondscoach

Lees meer »

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »