State-of-the-art opleidingsinfrastructuur voor kunststoffen geopend in Kortrijk

In de Etienne Sabbelaan werd op dinsdag 24 oktober het ‘Circular Materials Center’ feestelijk ingehuldigd door PlastIQ, POM West-Vlaanderen en VDAB. “Deze initiatieven zorgen ervoor dat PlastIQ nu beschikt over het modernste en meest gediversifieerde opleidingspark voor kunststoffen in de Benelux”, zegt Vincent Mispelaere (50), directeur PlastIQ.

De circulaire fabriek als opleidingscenter is een cruciale stap in het klaarstomen van huidige en toekomstige werknemers voor de kunststoffensector. West-Vlaanderen is een belangrijke regio met ruim 13.000 werknemers. De state-of-the-art opleidingsinfrastructuur, tot stand gekomen binnen het EFRO-project Upskill, werd mede mogelijk gemaakt door VDAB en POM West-Vlaanderen.

“De totale investeringswaarde van de circulaire fabriek bedraagt 2,5 miljoen euro. In tegenstelling tot klassieke onderwijsinstellingen, werken we hier met de nieuwste machines” – Vincent Mispelaere

“Bovendien hebben ook vooraanstaande machinebouwers zoals Engel, Arburg, Wittman Battenfeld, PlastiKCs, PME en Kraus Maffei hun meest geavanceerde machines ter beschikking gesteld en voorzien van de nieuwste digitale sturingen en robots. De nieuwe opleidingsinfrastructuur behoort tot de top binnen de kunststofsector. De totale investeringswaarde van de circulaire fabriek bedraagt 2,5 miljoen euro. In tegenstelling tot klassieke onderwijsinstellingen, werken we hier met de nieuwste machines”, licht Vincent toe.

Tijdens de inhuldiging kregen de aanwezigen de kans om via verschillende demonstraties kennis te maken met het ‘Circular Materials Center’. “De opening van de circulaire fabriek kunststoffen markeert een mijlpaal in de ondersteuning van de Vlaamse kunststofsector en belooft een veelbelovende toekomst voor werknemers die zich willen specialiseren in de dynamische en innovatieve wereld van kunststoffen”, zegt Saskia Walraedt, directeur essenscia PolyMatters. “Om de concurrentiekracht van onze bedrijven te ondersteunen, is het essentieel dat werknemers zich kunnen bijscholen in de diverse nieuwe technieken.”

PlastIQ realiseert jaarlijks 40.000 uur aan opleiding en coaching voor werknemers, werkzoekenden en studenten, waarmee ze een cruciale rol spelen in het versterken van de kennis en vaardigheden binnen de West-Vlaamse kunststofsector.

The post State-of-the-art opleidingsinfrastructuur voor kunststoffen geopend in Kortrijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ook topsprintster Sha’Carri Richardson komt naar Memorial Van Damme, WIN hier duotickets voor het atletiekspektakel

Op 13 en 14 september wordt het Koning Boudewijnstadion de hotspot van het atletiek. De Allianz Memorial Van Damme organiseert de finale van de Diamond League, voor het eerst over twee dagen. Olympische sterren als Armand ‘Mondo’ Duplantis – gaat hij voor een nieuw wereldrecord? -, Femke Bol en Sha’Carri Richardson tekenen al zeker present. Ú kan dat spektakel, gekruid

Lees meer »

De heerlijke goal van Kums en de panenka die de mist ingaat: alle highlights van speeldag 6

De winnaar van Super Sunday? Club Brugge toch, stilaan enigszins terug de kampioen van vorig seizoen na die onwaarschijnlijke Champions’ Play-Offs. 3-0-zege in de Brugse derby. Al blijft ook Anderlecht ongeslagen. Hoe ze dat flikken, weet alleen Brian Riemer. Of Kevin Rodriguez, die Union naliet te belonen en een penalty wel erg knullig miste via een panenka. Ook Gudjohnsen scoorde

Lees meer »

Ondanks internationaal arrestatiebevel: Mongolië verwelkomt Poetin met militaire erehaag op luchthaven

De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Mongolië. Het is zijn eerste reis naar een land dat het Statuut van Rome inzake het Internationaal Strafhof heeft ondertekend, sinds die rechtbank in maart 2023 een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde wegens oorlogsmisdaden. Maar in plaats van een arrestatie werd de president verwelkomd in de hoofdstad Ulaanbatar met een militaire erehaag op

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog zo geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »

Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met nieuw event op zaterdag: “In de namiddag zijn gezinnen met kinderen gratis welkom”

Jeugdcafés De Keet en d’Hespe bundelen op vrijdag 13 september de krachten voor een nieuwe editie van de Student Kick-Off in het Patersbos in Tielt, al krijgt het evenement voor het eerst ook een gezinsvriendelijk vervolg op zaterdagnamiddag. Vanaf 13 uur is iedereen er gratis welkom op het ruime terras.
The post Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met

Lees meer »