Spanje, de enige EU-lidstaat met communistische ministers in de regering: hoever strekt hun invloed op het beleid?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Onderhandelaars Vlaamse formatie hebben regeerakkoord klaar, Hilde Crevits in pole-position als viceminister-president

N-VA, Vooruit en CD&V zijn het eens geworden over een regeerakkoord. Dat zegt formateur Matthias Diependaele (N-VA) zaterdagochtend op het Martelaarsplein in Brussel. Hilde Crevits, die niet aanwezig was bij de finale ronde van de onderhandelingen, maakt grote kans om viceminister-president te worden.
The post Onderhandelaars Vlaamse formatie hebben regeerakkoord klaar, Hilde Crevits in pole-position als viceminister-president appeared first

Lees meer »

Vlamingen Catherine (60) en Anke (29) over hun leven tussen de bommen in Libanon: “We horen de gevechtsvliegtuigen voortdurend overvliegen”

Verschillende landen roepen op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in het grensgebied tussen Israël en Libanon, terwijl het Israëlische leger een grondoffensief in Libanon lijkt voor te bereiden. Twee Vlamingen in Libanon vertellen over hun dagelijkse leven en waarom ze niet vluchten: “Ook toen Israël hier vlakbij bruggen bombardeerde, zijn we gebleven.”

Lees meer »

Nieuw bedrijvenpark ‘The Edge’ van Willy Naessens wordt hoogste langs E17: “Toekomst van stedelijke architectuur”

Dinsdagmiddag gaf Willy Naessens samen met LCV Real Estate en de burgemeesters van Waregem en Deerlijk het startschot voor de bouw van een gloednieuw bedrijvencomplex langs de E17. Er zullen onder meer twee kantoortorens verrijzen, de hoogste wordt 40 meter.
The post Nieuw bedrijvenpark ‘The Edge’ van Willy Naessens wordt hoogste langs E17: “Toekomst van stedelijke architectuur” appeared first

Lees meer »

BEKIJK. 37.500 toeschouwers, 15 misdienaars en 380 paraplu’s om de hosties droog te houden: alles wat je moet weten over het pausbezoek

Het hing aan een zijden draadje, maar hij komt dan toch: donderdagavond landt de paus op Melsbroek voor een drie dagen durend bezoek aan ons land. Met een bomvolle agenda, en een bomvol Koning Boudewijnstadion. Een gigantische logistieke operatie. Om iedereen een plaats te geven, om z’n veiligheid te garanderen én om de hosties droog te houden.

Lees meer »

Freya Van den Bossche (Vooruit) diep ontgoocheld nu modernisering abortuswetgeving is weggestemd: “Begrijp dat mensen aan ons twijfelen”

Dat de commissie Justitie in de Kamer, en ook haar eigen partij Vooruit, de modernisering van de abortuswetgeving heeft weggestemd, valt slecht bij Freya Van den Bossche. "Ik was heel teleurgesteld." Van den Bossche gaat nu mee onderhandelen over de kwestie bij de federale formatie. "Maar als er geen akkoord komt, moet iedereen vrij kunnen stemmen."

Lees meer »

ZeeZee L’Amoroso op stadsfestival AMOK in Brugge: “Ik ben fan van Dalida én van Frank Zappa”

“Ik ben fan van Dalida én van Frank Zappa”, zegt ZeeZee L’Amoroso. Met zijn kwartet Zee Skirts stelt deze Noord-West-Vlaming, die zijn identiteit geheim houdt, tijdens het Brugs stadsfestival AMOK live zijn tweede plaat ‘Only the bad sleep well’ voor in de kapel van het Jezuïetenklooster.
The post ZeeZee L’Amoroso op stadsfestival AMOK in Brugge: “Ik ben fan van

Lees meer »

Veertiger in cel omdat hij buren blijft vragen naar geld: “Ik beloof het, ik zal geen drugs meer gebruiken”

De politie-interventies in een appartementsgebouw in de Kortrijkstraat in Menen stapelden zich op omdat een 47-jarige drugsverslaafde bewoner zijn buren maar bleef lastig vallen. Uiteindelijk belandde hij in de cel en riskeerde hij achttien maanden cel voor belaging. “Door flakka was ik vel over been, bijna niet meer in staat te wandelen”, klonk het zelfbewust.
The post Veertiger in

Lees meer »

Voetbaltrainer (57) verdacht van aanranding jeugdspelertje: “Ik heb me al vaak afgevraagd waarom ik dit gedaan heb”

Een voormalige voetbaltrainer uit Beersel heeft zich voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor de aanranding van een 13-jarige jeugdspeler en het bezit en verspreiden van beelden van seksueel kindermisbruik. De man geeft toe dat hij zwaar over de schreef is gegaan, maar volgens zijn advocaat is er geen sprake van aanranding. “Er was geen enkel fysiek contact. Het

Lees meer »

Galatasaray en Mertens kennen nodige moeite met Grieks kampioen PAOK, maar slepen eerste driepunter in de wacht

Het had wat voeten in aarde, maar de eerste Europa League-zege voor Galatasaray is een feit. Mertens en zijn ploeg zagen een voorsprong twintig minuten voor het einde tenietgedaan worden, maar trokken de wedstrijd dankzij een pegel van Yunus Akgün alsnog over de streep. Mauro Icardi dikte aan tot 3-1. Michy Batshuayi kreeg in het slot nog enkele speelminuten, maar

Lees meer »