Samen Eén kiest voor verjonging en schuift Pauline Van Marcke (24) naar voor als lijsttrekker

Anzegem maakt zich op voor een politieke omwenteling. Pauline Van Marcke (24) zal de lijst trekken van Samen Eén bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober volgend jaar. Zij is de dochter van wijlen burgemeester Claude Van Marcke die in 2017 onverwacht overleed. “De keuze voor Pauline belichaamt de gedurfde visie van onze partij om te streven naar een nieuwe dynamiek in de lokale politiek”, klinkt burgemeester Gino Devogelaere (68) vastberaden.

Sinds 2018 is Pauline actief in de Anzegemse gemeentepolitiek. In het begin van deze legislatuur kon zij als negentienjarige reeds haar huidige schepenmandaat opnemen, maar dit stelde Pauline liever uit tot ze haar diploma in handen had. “In 2019 nam ik mijn mandaat op als raadslid, terwijl ik mijn studies Politieke Wetenschappen en International Business Management voortzette”, zegt Pauline. “In 2021 zette ik mijn engagement in de gemeenteraad even op pauze voor een Erasmus-uitwisseling en stage. Dit verrijkte me op persoonlijk vlak en verbreedde mijn perspectief.”

Op 14 februari van dit jaar legde Pauline de eed af als schepen. De lopende bevoegdheden die ze op haar schouders nam, zijn personeelszaken, onderwijs, feestelijkheden, gelijke kansen en Europese aangelegenheden.

Toewijding

Van Marcke benadrukt haar toewijding aan de politiek: “Het was een bewuste keuze om mij fulltime in te zetten voor Anzegem”, aldus Pauline. “Mijn schepenambt combineer ik niet met een andere job om me volledig te verdiepen in de werking van de gemeente. Ik ben trots op de weg die Samen Eén durft in te slaan. Het toont onze vastberadenheid als partij om naar de toekomst te kijken en uitdagingen proactief aan te pakken.”

Ondanks haar jeugdige leeftijd gelooft Pauline dat haar ervaringen en gedrevenheid haar in staat zullen stellen om effectieve oplossingen te vinden voor de complexe uitdagingen waarmee lokale besturen worden geconfronteerd. “Ik ben jong, maar heb de voorbije jaren al heel wat geleerd. Mijn vastberadenheid om constructieve oplossingen te vinden, drijft mij vooruit. Het is een grote verantwoordelijkheid en we moeten samen bouwen aan een mooie toekomst voor Anzegem en haar inwoners.”

Echter, Van Marcke erkent dat de huidige politieke arena geen gemakkelijk terrein is. “Bittere ernst, want er zijn grote uitdagingen voor wie oprecht aan politiek wil en dúrft doen!”

Jong talent

Eerste schepen van Financiën en Patrimonium Louis Degroote (33) zal de tweede plaats innemen op de lijst Samen Eén. Huidig burgemeester Gino Devogelaere (68) zal in 2024 lijstduwer zijn. Hij benadrukt het belang van samenwerken met de nieuwe generatie. “Ik doe dit met hart en ziel, maar zie tegelijkertijd dat er binnen onze partij jonge, talentvolle mensen klaarstaan die bruisen van enthousiasme”, aldus burgemeester Devogelaere. “Ik steun de jeugd volop. De lijstvorming is volop bezig en Samen Eén telt op dit moment achttien leden.”

Van Marcke wijst ook op de kracht van diversiteit binnen de partij. “We vormen samen een sterke groep met wijsheid en ervaring. Dàt is onze grootste troef. Politiek is immers een teamsport. Dat ik de lijst mag trekken die door mijn vader in het leven is geroepen, voelt als een grote eer”, klinkt schepen Van Marcke zacht.

The post Samen Eén kiest voor verjonging en schuift Pauline Van Marcke (24) naar voor als lijsttrekker is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro in Knokse uitgaansbuurt

Een Marokkaan, een Algerijn en een Tunesiër hebben voor de Brugse rechtbank elk vier jaar effectieve celstraf gekregen voor een diefstal met geweld in Knokke-Heist. Daarbij maakten ze een horloge ter waarde van 140.000 euro buit. Voor diefstal van een peperdure Rolex werden ze vrijgesproken.
The post Vier jaar cel voor diefstal van luxehorloge ter waarde van 140.000 euro

Lees meer »

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie”

De Maria-Ommegang trekt op zondag 7 juli door de Poperingse centrumstraten. Het Maria-Ommegangscomité kon door problemen aan het gebouw niet aan kledij of attributen voor de processie. Daarvoor werd een oplossing gevonden en het comité kijkt reikhalzend uit naar de processie.
The post Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig Muze’um L in Rumbeke

Muze’um L in Rumbeke viert in september de tiende verjaardag en dat wordt nu al voorbereid met een expositie met werk van beeldend en conceptueel kunstenaar Willy Cauwelier. “Ik ben van bij het begin betrokken geweest bij het verhaal van ‘de meridiaan van de kunst’ dat wijlen Fernand Callebert uitgewerkt heeft.”
The post Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen

Het project EMERGE van kunstencentrum BUDA werd goedgekeurd in het kader van het programma Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het gaat over een totaalbedrag van 3,29 miljoen euro, gespreid over de periode 2024-2028.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten”

Jordy Van Hoornick (29) is zelfstandig uitbater van twee Bristol-winkels. Nu het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd, zag Jordy zich genoodzaakt zijn medewerkers af te danken. “We weten gewoon niet waar we aan toe zijn”, opent Jordy zijn klaagzang.
The post Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten” appeared

Lees meer »

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »