Ozempic binnenkort niet langer beschikbaar voor personen met obesitas: zijn er nog alternatieven?  

Om te vermijden dat er een tekort van het geneesmiddel Ozempic ontstaat, wil minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) dat mensen met obesitas zoeken naar een alternatief. Volgens endocrinoloog Luc Van Gaal (UZ Antwerpen) bestaan er niet veel alternatieven, zeker omdat minister Vandenbroucke alle medicijnen van dat type wil verbieden voor mensen met obesitas. "Hij zou daar veel mensen mee in de kou laten staan", waarschuwt Van Gaal.

Meer krantenkoppen in België

Youssef (28) van Kamp Waes officieel verdacht van grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen

Youssef Challouki (28) is officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen. Dat bevestigt het Antwerps parket. De voormalige leerkracht, die intussen vrij is onder voorwaarden, kwam in juni in het vizier van de speurders toen berichten opdoken waarin hij een 14-jarig meisje voorstelde om af te spreken en seks te hebben.

Lees meer »

Twee wellicht minderjarigen gaan aan de haal met witte Volvo in Wervik, laten wagen wat verderop achter en slaan op de vlucht: politie start onderzoek

De lokale politie is op zoek naar twee wellicht minderjarigen die maandagmorgen in de Hellestraat in Wervik aan de haal gingen met een witte personenauto Volvo. Een paar honderd meter verder in het begin van de Menensesteenweg lieten ze de wagen achter en liepen weg.
The post Twee wellicht minderjarigen gaan aan de haal met witte Volvo in Wervik,

Lees meer »

‘Bram’ werd zo zwaar in elkaar geslagen dat hij blijvende hersenschade opliep: “Ik kan zelfs niet voor mijn pasgeboren zoontje zorgen”

Voor de rest van zijn leven hersenschade en amper voor zijn pasgeboren zoontje kunnen zorgen. Dat is de harde realiteit voor ‘Bram’ na een zware vechtpartij in Antwerpen. Drie onbekende mannen slaan en schoppen hem en zijn vrienden helemaal in elkaar. De politie verspreidt harde beelden van de vechtpartij én van de amokmakers in de hoop dat iemand hen herkent:

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs moet in de cel blijven

De Amerikaanse rapper en producer Sean Combs, ook bekend als Diddy en Puff Daddy, moet na zijn arrestatie in een zaak van mensenhandel, in de cel blijven. Dat heeft een Amerikaanse rechter woensdag (plaatselijke tijd) beslist.

Lees meer »

Koppel riskeert monsterboete van maar liefst 528.000 euro voor het onderbrengen van gastarbeiders in ongeschikte kamers: “Nooite onze bedoeling”

Een bouwbedrijf uit Kortemark riskeert een monsterboete van maar liefst 528.000 euro omdat de zaakvoerders gastarbeiders onderbrachten in kamers die daar niet voor geschikt waren. Het koppel achter het bedrijf was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust. “Het was nooit onze bedoeling om mensen in ongeschikte panden onder te brengen.”
The post Koppel riskeert monsterboete van maar

Lees meer »

Vader Hendrik (59) en zoon Tuur (39) kregen beiden een nieuw hart: “Voor hem doe ik extra mijn best, want hij ziet in mij zijn toekomst”

6 mei 2005. Het is de datum waarop het leven van Hendrik Derammelaere (59) uit Deerlijk voor de tweede keer startte. Hij kreeg die dag, na jaren sukkelen met zijn eigen hart, een nieuw donorhart. Hij doet dit weekend mee aan de Belgische Transplantoux Spelen om te tonen dat je na een transplantatie helemaal niet afgeschreven bent. Zijn zoon Tuur

Lees meer »