Oud-leraar en -sportcorrespondent Romain Buyck overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is Romain Buyck vorige week woensdag kort voor zijn 82ste verjaardag overleden. Hij was gepensioneerd leraar aan de Kortrijkse Tuinbouwschool en vele jaren was hij een toegewijd medewerker bij de regionale sportredactie van ons blad. Hij woonde in Harelbeke.

Romain Buyck is op 29 oktober 1941 geboren in Heule en groeide op in Sente. Hij volgde lager onderwijs in de Broederschool in Heule, studeerde voor regent en werd leraar Frans-Nederlands aan de Kortrijkse Tuinbouwschool.

In zijn jeugdjaren heeft hij gevoetbald bij KV Kortrijk en hij was er trots op dat hij als 17-jarige nog bij het eerste elftal gespeeld heeft. Nadien bleef hij actief in de sport maar dan in bestuursfuncties. Hij verzorgde destijds de public relations voor het Kortrijkse damesbasketbalteam Soubry (nu Spurs). Hij is ook bestuurslid geweest bij KMVV (minivoetbal) en in het liefhebbersvoetbal. Vooral ontpopte hij zich vanaf de jaren negentig tot sportmedewerker voor ons blad (toen nog Kortrijks Handelsblad), schreef artikels en nam foto’s voor de KVK jeugd. Hij stond ook in voor de coördinatie van de Kortrijkse sportpagina’s. Hij bleef actief tot een achttal jaar geleden.

‘t Parlementje

Als opa volgde hij alle activiteiten van zijn kleinkinderen op de voet, bij de ene was dat voetbal, bij anderen volley- of basketbal. Geen enkele van hun wedstrijden zou hij missen. Ook muziek- of woordoptredens van de kleinkinderen volgde hij. Een geliefkoosde hobby was de regelmatige bijeenkomst van ’t Parlementje, een vriendengroep die in de Gavers samenkwam. Sinds begin dit jaar kampte Romain met gezondheidsproblemen en sinds juni verbleef hij in wzc De Ceder.

Romain was sinds 1966 getrouwd met Rica Vandekerkhove en zij vestigden zich in Harelbeke in de wijk Wijdegracht, waar hij wijkburgemeester geweest is. Hij was vader van twee kinderen: An (met Nick Simons, Desselgem) en Els (met Christof Plovier, Zwevegem). Hij had vijf kleinkinderen. De uitvaartdienst heeft in familiekring plaatsgehad.

The post Oud-leraar en -sportcorrespondent Romain Buyck overleden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

130 Buurtbewoners van Sportpark Kuurne sluiten zich aan bij het SAVE-netwerk: “Volgende stap in geïntegreerde aanpak”

Het Sportpark van Kuurne kwam de afgelopen tijd in beeld door de aanwezige overlast én door de kordate aanpak van de amokmakers die deze overlast veroorzaken. De nultolerantie van gemeente- en politiediensten werd versterkt door onder meer het plaatsen van een mobiele camera. Nu worden ook de buurtbewoners extra betrokken door zich te verbinden via het SAVE*-netwerk.
The post

Lees meer »

“Al na enkele seconden gaat een eerste kleine parachute open”: zo verloopt een duosprong van seconde tot seconde

Voor het eerst is in ons land een parachutesprong in duo dodelijk geëindigd. Hoe verloopt zo’n tandemsprong normaal gezien? Hoelang duurt het? Welke snelheden bereik je? En hoe ervaren is de persoon met wie je springt? Philip Hellemans, veiligheidscoördinator van de Vlaamse Vereniging voor Parachutisten, legt het van naald tot draad uit. “Bijna een minuut lang ben je in vrije

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. “Lamine zal nóg meer moeten doen om de finale te halen”: Rabiot prikkelt Yamal (maar óók Griezmann)

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk vanavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat zaterdag in De Standaard.

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Zwaantjes Roller Club maakt zich op voor EK Inline Skating: “Het is echt fenomenaal wat ze nu op skeelers kunnen brengen”

Er zijn deze maand twee grote evenementen voor de Zwaantjes Roller Club in Zandvoorde (ZRC): dit weekend de 56ste editie van de Flanders Grand Prix inline-speedskating en een week later, van 18 tot 25 juli, het Europees kampioenschap. “Het is niet ons eerste EK. We zijn in 1979 gestart met een EK en zijn stap voor stap gegroeid. We weten

Lees meer »