Ook Goedele Liekens komt niet meer voor Open Vld op bij verkiezingen volgend jaar

Open Vld-Kamerlid Goedele Liekens komt niet meer op bij de verkiezingen van juni volgend jaar. Dat heeft de regionale televisiezender ‘RobTv’ maandag gemeld. Een woordvoerder van de Kamerfractie kon het nieuws maandagavond noch bevestigen noch ontkennen, en voegde eraan toe dat Liekens zelf op dit moment geen extra commentaar geeft.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden 85-jarige Eelhart Peirs en de 84-jarige Jeannine Degezelle tijdens de receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvangen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje.
The post Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Rockgod Lenny Kravitz (60) greep Werchter bij z’n kruis, al miste hij ook een cruciaal akkoord

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Al kon het muzikaal allemaal wat

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »