Martine (55) zoekt verloren familiespel met emotionele waarde: “Ik wil het terug voor kleinkinderen”

“De piano van mama staat voortaan in mijn living. Er zit een stukje van haar ziel in.” Op de piano prijkt een foto van Annie Vlamynck (82), de moeder van Martine Dumeez (55) die woont op het Poperingse platteland bij het Helleketelbos. Vijf jaar geleden moest ze afscheid nemen van haar mama.

“Mijn broer en schoonzus gingen het leegstaand ouderlijk huis opruimen aan de Rozestraat in het stadje Lo”, vertelt Martine. “Ze zetten speciaal een antiek knikkerspel aan de kant?. Ik wou het graag houden omwille van de emotionele waarde. Als achterkomertje – mijn broer en zus zijn tien en acht jaar ouder – speelde ik vaak alleen. Dat knikkerspel was een van mijn favoriete bezigheden. Het is het enige spelletje dat de tand des tijds doorstond en graag gespeeld werd door mijn eigen kinderen wanneer ze bij oma waren. We speelden het spel alleen of samen. Het was geestig en je hoefde er niet veel bij na te denken. Mama schreef telkens de punten op.”

Spel verdwenen

Het familiestuk was plots zoek. “Het spel werd onbedoeld meegenomen met al het gerief van het ouderlijk huis dat klaarstond voor de kringloopwinkel”, aldus de vrouw. “Ik ben nog gaan zoeken in de winkels in Poperinge en Ieper, maar vond niks meer.”

Jaren gingen voorbij, maar Martine kon het nostalgisch kinderspel niet loslaten. “Ik moet er zelfs meer aan denken nu ik zelf kleinkinderen heb. Ze zijn pas 3 jaar en 8 maanden, maar ik zou het fijn vinden om dit later met hen te spelen aan de tafel bij de piano van mama.”

“Dit is zoeken naar een naald in een hooiberg, maar ik moet het proberen”

Daarom doet de vrouw een oproep via sociale media. “Ik weet het… dit is zoeken naar een naald in een hooiberg, maar als we er nooit meer van spreken blijft het voorgoed verloren. Ik vond intussen een foto terug van een knikkerspel dat er goed op lijkt. Ons spel ziet er meer versleten uit door het jarenlange en veelvuldig gebruik. Toch kan niets dit familiestuk vervangen. Ik hou ervan.”

Mooie beloning

“Amai, ik hoor het geluid nog van de knikker die afgeschoten werd!” klinkt het tussen de reacties onder het Facebookbericht met de oproep. “Dat is een dochter van mijn zus, die er ook nog vaak mee gespeeld heeft toen ze bij oma was”, weet Martine. “Aan de huidige eigenaar: ik ben bereid om er iets voor te geven. Hopelijk duikt het op en kan ik de kleinkinderen straks verrassen met een mooi cadeautje van de Sint.” (TP)

Martine is te bereiken op 0478 44 58 57

The post Martine (55) zoekt verloren familiespel met emotionele waarde: “Ik wil het terug voor kleinkinderen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

Première danskomedie ‘De Ballroombeker’ doet voeten zweven én maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater

Een zwoele zomeravond vol lach en dans. Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien

Lees meer »

James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt”

In het James Ensorhuis start de nieuwe tentoonstelling ‘De intrede van Christ in Brussel in 1889 in detail’. Ensors meesterwerk is er te bewonderen als wandtapijt.
The post James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »

De eerste Tour van Merckx door de ogen van onze analist Michel Wuyts: “In 1969 waren mensen zo verlangend als in 2024”

55 jaar na Eddy Merckx begint Remco Evenepoel vandaag aan zijn eerste Tour de France. Daarom duikt onze wieleranalist en -commentator Michel Wuyts in de archieven en haalt hij herinneringen op aan het Tourdebuut (en de eerste eindzege) van Merckx. “Die nacht heeft Neil Armstrong voet op de maan gezet. Ik zag het in de roes van Merckx. En vond

Lees meer »

Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby”

Vroeger was het een slagerij, maar tegenwoordig kan je er de lekkerste frietjes krijgen. In frituur-eethuis Den Heirweg in Anzegem voorzien Kelly en Jurgen hun klanten met een glimlach van frietjes, snacks én tapasplankjes.
The post Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert

Het is een traditie geworden: ook dit jaar strijkt op de eerste woensdag van juli het literatuurfestival KANTeLing neer in en rond Kasteel Beauvoorde. Twee literaire grootheden staan dit jaar centraal: Guido Gezelle en Lucebert, respectievelijk 125 jaar geleden gestorven en 100 jaar geleden geboren.
The post Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert appeared first on

Lees meer »