Leen Dendievel speelt mee in ‘Achter De Schermen’: “We gaan ervan uit dat mensen het liefst lachen, maar de mensen worden in ‘t algemeen graag geraakt”

Theatermaker één zee stelt de eersteling ‘Achter De Schermen’ voor met de sterke cast Carry Goossens, Frans Maas, Erik Goris, Ann De Winne, Eve Van Avermaet én Leen Dendievel. Het stuk is een bewerking van The Dresser van Ronald Harwood, een stuk over liefde, humor, over de absolute toewijding en over triomf.

Leen is voornamelijk bekend van haar rol als ‘Kaat’ in ‘Thuis’, finalist in “Dancing With the Stars” in 2018 en je zag haar ook regelmatig op de bühne in Theater Aan De Stroom, Het Prethuis, Uitgezonderd, De Sven De Ridder Company… Daarnaast kent het publiek haar vooral als schrijfster van de bestsellers ‘Asem’, ‘Georges en Rita’ en ‘Brief aan mijn kind’. Daarmee tourt ze doorheen cc’s en scholen onder de hashtag #ontheroadformentalhealth. Maar vanaf vrijdag 10 november tot en met zondag 3 december speelt Leen mee in ‘Achter De Schermen’.

Je blijft maar bezig. Wat vind je van deze productie? Een nieuwe uitdaging?

Leen: “Heel tof! Ze kunnen nog eens stukken van onder het stof halen. Het is geen komedie, wat ik al jaren doe. Het is een repertoirestuk. En ten derde is het al lang geleden dat ik nog eens met Carry en Frans op het podium stond. Dat is dus wel heel fijn.”

Hoeveel jaren is dat al geleden? Heb je daarvan een idee?

Leen: “Oei, mét Frans… amaai… dat is wel een goede vraag. Ik denk sinds 2013. En met Carry, 12 jaar geleden. Toen speelden we ‘Als De Kat Van Huis Is’. Met Frans stond ik op het podium tijdens ‘Black Comedy’.”

Moest je lang nadenken of je al dan niet zou meedoen?

Leen: “Toen Anne en Frank mij vroegen, zei ik vlug ja, omdat ik het charmant vindt dat er weer repertoiretoneel naar buiten wordt gebracht. Het stuk én de rol spraken mij aan. Dat zijn natuurlijk de voorwaarden die in mijn hoofd zitten.”

Er wordt constant gepraat over een repertoirestuk en dat dit goed verkoopt, maar de meeste mensen houden toch het liefst van komedie. Juist toch?

Leen: “Als de mensen worden geraakt op welke manier dan ook, een traan, een lach, een erkenning, dan is dat voldoende. Het is ook een openheid om zo van die stukken te leren kennen en andere verhalen. We gaan ervan uit dat mensen het liefst lachen, maar de mensen worden in het algemeen graag geraakt.”

Zal het een moeilijk stuk zijn om voor te bereiden, om te repeteren?

Leen: “Op vraag van Garry en Frans heb ik wel de draaischijf gelezen. Ze stelden dat voor en ik heb dat gedaan, omdat ik toch een beetje mee moet zijn. Het is een andere tijd hé. Ik ben 40 jaar. Ik vind het heel interessant om te weten wat een toneelmeester in die tijd deed. Met welke attributen er werd gewerkt. Ik vind het tof om eens in die tijd te kunnen vertoeven qua kledij, enz. We spreken er voldoende over tijdens de repetities. Hoe zit het met dit stuk. Wat wordt er dan gezet, enz?”

Anne De Winne, Garry Goossens, Frans Maes, Leen Dendievel, Eve Van Avermaet en Erik Goris © PADI

Vooraleer je ja zei, deed je ook navraag wie er nog op de scène zou staan?

Leen: “Ik ga daar eerlijk in zijn: natuurlijk! Ik wil met degelijke mensen spelen, maar ook met fijne mensen. En als die combinatie goed zit, dan is het JA.”

Wat staat er nog op uw programma voor de komende weken en maanden?

Leen: “Er komt op donderdag 26 oktober een boek ‘De Zin Van Een Kind’ uit en daarna doe ik heel wat lezingen. Dan is er ook Boektopia, enz. En alles wat erbij komt, komt erbij. Ik ben altijd bezig, maar ik neem ook wel nog eens vakantie hoor.” (PADI)

‘Achter De Schermen’ speelt in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen van vrijdag 10 november tot en met zondag 3 decmber. Tournee 2024:www.huubcolla.be – Info:www.eenzee.bewww.leendendievel.com

[email protected]

The post Leen Dendievel speelt mee in ‘Achter De Schermen’: “We gaan ervan uit dat mensen het liefst lachen, maar de mensen worden in ‘t algemeen graag geraakt” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

“Om Brahim op zijn bakkes te slaan kwam ik met plezier terug”: maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

EXCLUSIEF. Artsen eisen tot wel 3.300 euro cash in een omslag voor ze willen opereren. “Anders verdien ik minder dan een loodgieter”

“Eén chirurg vroeg zelfs 3.000 euro.” Toen Noah een chirurg zocht voor een operatie voor zijn zoontje, stelde hij vast dat artsen cash geld vragen voor operaties. Dat is een gangbare praktijk, zo blijkt uit onderzoek van de HLN-onderzoekscel. Wij gingen undercover op consultatie en zagen hoe artsen de grenzen van de wet aftasten: “Ik kan je een korting geven

Lees meer »

Uitrusten op Ibiza, de liefde vieren op een zonnig eiland of met de kindjes naar zee: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 1)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Camille Dhont, Julie Vermeire en Eric Goens verklappen hun ultieme vakantietips. “De eerste dagen kan ik niet meer dan een paar regels lezen voor ik in slaap val.”

Lees meer »