Laatste kampioenenhulde bij vzw Clubhuis 3hoek uit Reningelst: “Gedwongen afscheid van ons clubhuis en petanquebanen”

De vzw Clubhuis 3hoek uit Reningelst sloot haar twintigste en allerlaatste petanqueseizoen af in het clubhuis café De Driehoek. De petanquebanen en boltra moeten plaats ruimen voor bouwgrond, het café wordt omgebouwd tot wijndegustatieruimte.

Diverse jaren leegstand verkrotten het kleine, maar gezellige café De Driehoek, op de splitsing van de Heuvellandseweg met de Nedergraafstraat in Reningelst. Dat was een doorn in het oog van Jacques Bouche, die in 2004 met een zevental enthousiaste buurtbewoners er de vzw Clubhuis 3hoek uit de grond stampte en de volkse gezelligheid van weleer nieuw leven inblies. In 2014 nam medestuurman Eddy Louchaert de driehoeksfakkel als frontman over.

“We knapten het interieur, de aanhorigheden en de buitengevels met eigen middelen op”, vertelt Eddy, die in 2004 mee aan de wieg stond van de club. “Met materiële steun van de stad Poperinge legden we tot op heden zeven petanquebanen aan. Ook de oude openluchtboltra kreeg een flinke renovatiebeurt. En de houtkachel verwarmde tijdens de winterse events onze club gezellig bij elkaar.”

Loten bouwgrond

“Spijtig genoeg moeten we tegen eind oktober definitief het Clubhuis 3hoek verlaten. De familie Six uit Kortrijk, eigenaar van het café, wil in de nabije toekomst het pand ombouwen tot een degustatieruimte voor wijnen. De petanqueterreinen, de boltra en het gazon maken plaats voor twee loten bouwgrond.”

Verhuis naar Poperinge

“Toch laten we het hoofd niet hangen. Volgend seizoen spelen we verder petanque met onze hechte bende op de terreinen van petanqueclub Poperinge nabij de oude melkerij in de Duinkerkestraat”, sluit Eddy met pijn in het hart een hoofdstuk dorpse gezelligheid in Reningelst af. (HoPa)

The post Laatste kampioenenhulde bij vzw Clubhuis 3hoek uit Reningelst: “Gedwongen afscheid van ons clubhuis en petanquebanen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

“Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Het Q-Beach House is opnieuw geopend en nam zaterdag meteen een vlotte start. Daar had het optreden van Laura Tesoro en andere artiesten ongetwijfeld iets mee te maken. Er staan deze zomer nog enkele veelbelovende Sunset Concerten op het programma.
The post “Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas gevallen F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist sluit tweede crowdfundingsronde af en haalt € 35.000 op

Brouwers Arn Simoens (38) en Egbert Glorieux (38) lanceerden voor hun stadsbrouwerij Ruimtegist een tweede crowdfunding. “We hebben met deze tweede crowdfundingsronde verder kunnen b(r)ouwen en zijn over gans Vlaanderen beschikbaar met onze Kortrijkse bieren. Deze campagne schreven 142 mensen zich in en verzamelden we een totaal van € 35.000 euro aan inkomsten”, vertelt Arn enthousiast.
The post Kortrijkse

Lees meer »

Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over gemeenteraadsbeslissingen in Tielt: “Administratie verliest hier erg veel tijd mee”

In deze bestuursperiode zijn er bij het Agentschap Binnenlands Bestuur al 24 klachten binnengelopen over Tieltse gemeenteraadsbeslissingen. En dat leidt tot veel frustratie bij het schepencollege en bij de algemeen directeur. “Inhoudelijk hebben de klachten telkens weinig om het lijf, maar de administratie verliest er erg veel tijd mee.”
The post Deze legislatuur al meer dan twintig klachten over

Lees meer »

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

Motorrijder (30) zwaargewond na botsing met middenberm en biggenrug in Diksmuide: “Volgens de eerste berichten niet in levensgevaar”

Een 30-jarige motorrijder uit Veurne is vrijdagochtend zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Diksmuide. De man nam deel aan een motorrondrit toen hij plots op een middenberm reed, naar de overkant werd geslingerd en daar vol op een betonnen ‘biggenrug’ knalde. Daarna belandde hij in de gracht. “De man werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht met het oog

Lees meer »