KIJK. Met felicitaties van grootmeester Van Persie: fenomenale volley van 17-jarige gaat viraal

Een volley uit het amateurvoetbal in Wales gaat de wereld rond. De 17-jarige Mason Evans van Ynyshir Albions scoorde met een verwoestende uithaal. Á la Robin van Persie (40). De all-time topscorer van Oranje toonde zijn bewondering.

Meer krantenkoppen in België

Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit

Niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zit het schooljaar erop, dat geldt ook voor vijf leden van het bestuursorgaan. Tijdens de laatste schoolweek nam de school afscheid van vijf bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet voor de school.
The post Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

Hoe de rolkoffer een geldmachine werd

20:03 In de strijd tegen overvolle bagagebakken en geruzie tussen reizigers rekenen luchtvaartmaatschappijen steeds vaker een tarief aan voor rolkoffers die als handbagage mee in het vliegtuig worden genome…

Lees meer »

Zware klap voor Zelensky: “Oekraïne zal op NAVO-top te horen krijgen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden”

Oekraïne zal op de NAVO-top begin deze maand in Washington vernemen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden van de NAVO, wat een zware klap is voor Zelensky. De militaire alliantie zal Kiev om “aanvullende stappen” vragen om de corruptie in te dammen alvorens de gesprekken over lidmaatschap verdergaan, aldus een hooggeplaatste ambtenaar van het Amerikaanse ministerie

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK in Turkije

Op de T3 kwalificatiewedstrijd in Willebroek is Avelgemnaar Jasper Devos (18) knap tweede algemeen, en eerste junior geworden. Wout Ghielens was amper amper seconden sneller. Daarmee is de toekomstige student bio-ingenieur rechtstreeks geplaatst voor het Europees kampioenschap in Turkije. “Dit is een resultaat dat mijn verwachtingen overstijgt”, glundert Jasper.
The post Triatleet Jasper Devos (18) plaatst zich voor EK

Lees meer »

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »