“Joyride” eindigt al na enkele meters op tramsporen in De Haan: dronkenlap riskeert vijftien maanden cel

Een 44-jarige man uit De Haan riskeert voor de Brugse rechtbank vijftien maanden effectieve celstraf voor autodiefstal. G.D. raakte evenwel niet ver.

In de nacht van 12 op 13 september stal G.D. in een café in De Haan een handtas. Hij verliet de zaak via de achterzijde, haalde de autosleutels uit de tas en ging er vandoor met een Audi A5. “Het werd een heel korte rit, want de beklaagde reed zich even verderop alweer vast op de tramsporen”, sneerde de procureur. “Het voertuig moest getakeld worden. De beklaagde had naast alcohol ook cannabis in het bloed. Naar eigen zeggen ging het om stoerdoenerij.”

Reeds gevuld strafregister

De procureur wees ook nog op het flink gevulde strafregister van G.D., die volgens de verdediging een kleine joyride wou maken met de auto. “De eigenares had over haar wagen verteld in het café”, verduidelijkte advocate Mieke Byttebier. “Iedereen had zwaar gedronken en mijn cliënt liet zich wat opstoken. Dit is te belachelijk voor woorden natuurlijk. Een grote stommiteit, maar mijn cliënt wil de eventuele schade vergoeden.”

G.D. kreeg in juni 2022 in een ander dossier een jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd. Maar op het moment van de feiten waren de voorwaarden nog altijd niet opgestart”, foeterde meester Byttebier. “Mijn cliënt heeft uiteindelijk zestien maanden moeten wachten op een eerste gesprek met zijn justitieassistent.”

Meester Byttebier drong opnieuw aan op voorwaarden, zoals een alcohol- en caféverbod. De uitspraak volgt op 21 november. G.D. zich later ook nog voor de politierechtbank moeten verantwoorden. (AFr)

The post “Joyride” eindigt al na enkele meters op tramsporen in De Haan: dronkenlap riskeert vijftien maanden cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

“Het leek een voetnoot, maar het nieuws van Vanessa was géén detail”: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

WEERBERICHT. Kwakkelweer houdt aan, volgende week wordt het warmer

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

“We gingen niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »