Jérémie Vrielynck mag àlle muziek componeren voor ‘Tot Altijd’: “Ik maak 20 nummers voor een tijdspanne van twee uur”

Zijn drukke zomer is nog maar voorbij of Jérémie Vrielynck zit al terug in zijn eigen studio in Geel om nieuwe producties te maken voor niet enkel bekende artiesten, maar ook voor de musical ‘Tot Altijd’ van AuFond Productions en Nic Balthazar over de eerste Belg die opkwam voor zijn recht tot een waardig sterven via euthanasie. Voor Jérémie is dat een serieuze uitdaging.

De hoofdrollen zijn voor Jo Hens, David Cantens, Anne Mie Gils, Line Ellegiers en Floris Devooght. Creatives Manu Jacobs, Timo Descamps en Jérémie Vrielynck staan in voor tekst en muziek op basis van het gelijknamige filmscript van Nic Balthazar. ‘Tot Altijd’ gaat nog een stapje verder dan in de theaterzaal.

Je bent zanger, staat zelf als acteur op een podium en nu ben je nog eens componist voor een volledige musical. Dat is wellicht weer iets anders voor je?

Jérémie: “Jazeker. Alweer iets om af te vinken van mijn bucketlist. Ik ben heel blij dat ik dit mag doen en dat ze mij vertrouwen geven, om te componeren en te produceren. Heel die muzikale opdracht neem ik voor mijn rekening.”

Hoeveel nummers moet je schrijven?

Jérémie: “Heel veel, ik heb er eigenlijk niet echt een idee van. Ik denk als we inclusief de reprise, ouverture, enz aan méér dan twintig nummers zitten. Dat is een serieus werk.”

Jérémie aan het klavier, terwijl Jo Hens de titelsong ‘Tot Altijd’ zingt. © PADI

Is dit de eerste keer dat je zoiets doet?

Jérémie: “Neen, ik heb wel al wat gedaan voor theaters. Het is wél de eerste keer voor een voorstelling met een bestaand script en die al eens vertolkt is geweest in een film. Als ik popmuziek maak, moet ik er voor zorgen dat mijn verhaal is gezegd binnen de drie minuten. Nu maak ik twintig nummers voor een tijdspanne van bijna twee uur. Dat is een serieuze opdracht, maar ik ga er helemaal voor.”

Is dat nu moeilijker om muziek te schrijven, want de mensen kennen het verhaal nog niet, weten ook niet welke songs je zal uitbrengen?

Jérémie: “Volgens mij is dat geen probleem. We zijn er momenteel nog niet aan uit of we echt een themasong gaan maken voor ‘Tot Altijd’. Jullie hebben die net al kunnen horen, maar dat was als voorproefje. Dat is echter wel de hoofdsong. We hebben nog geen idee of we die in de reprises laten herhalen. Die komt sowieso wel uit en gaat naar de radio. Het zou fijn zijn mochten de mensen al met die muziek in hun hoofd zitten. Het is een heel ander gegeven dan een popnummer te schrijven.”

Floris, David, Jo, Line, Nick,Timo, Jérémie en Manu. © PADI

Is dat een nieuwe uitdaging voor jou?

Jérémie: “Het is een uitdaging met de nodige stress. We zitten namelijk met een zeer strakke deadline. De show gaat al in première in februari en de repetities beginnen in december. Eigenlijk moeten de nummers binnen twee maand volledig klaar zijn. Op zich is dat wel haalbaar. Al is dat natuurlijk wel een beetje spannend. Ik wil het beste ervan maken en het is ook spannend want ik heb zo’n dingen nog niet heel vaak gedaan. Het is echt iets anders dan popmuziek. We hebben een goed team. We sturen elkaar goed aan, zodat we zeker tot het gewenste en beste resultaat komen.”

Kan je door die productie in een andere wereld stappen? Nieuwe mensen leren kennen?

Jérémie: “Afhankelijk van dit project en of het zou aanslaan, waardoor de mensen denken van tiens, wie schreef dat? kan het uiteindelijk wel zijn dat het binnen de musical wereld rondgaat. Ik hoop dat het wél rondgaat.”

Hoe kijk je naar uw najaar?

Jérémie: “Het is zeer druk gevuld. Het is allemaal heel leuk wat ik doe als zanger, acteur, componist en regisseur, maar ik moet echt kijken naar m’n agenda want ik heb zoveel deadlines. Ik ben met heel veel leuk en uitdagend werk bezig, maar het zal druk worden.” (PADI)

Praktische info: deze productie speelt in het Fakkeltheater (Rode Zaal, Hoogstraat 12, 2000 Antwerpen). Speeldata: tussen donderdag 15 februari 2024 en zondag 10 maart 2024. Tickets: www.fakkeltheater.be – 070 24 60 36. Productie: www.aufondproducties.be

The post Jérémie Vrielynck mag àlle muziek componeren voor ‘Tot Altijd’: “Ik maak 20 nummers voor een tijdspanne van twee uur” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer iets voor twee uur opgeroepen voor een brand in de Deerlijksestraat in Harelbeke. Voor de 91-jarige bewoonster kwam alle hulp te laat.
The post Vrouw (91) komt om bij nachtelijke brand in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

En toen viel president Biden helemaal stil tijdens debat met Trump

De Amerikaanse president Joe Biden was woensdag niet aan zijn proefstuk toe tijdens het presidentiële debat met Donald Trump. De president kwam verward over en kon meermaals niet uit zijn woorden komen. Zo viel hij tijdens zijn verwijt aan Trump over de gezondheidszorg even stil, waarna hij vervolgens deze uitspraak deed: “We hebben Medicare eindelijk geklopt.” Trump zag daardoor zijn

Lees meer »

Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 74-jarige man uit Zerkegem met een maand verlengd op verdenking van moord. Noël D. gaf toe dat hij met een hamer op het hoofd van zijn 74-jarige echtgenote sloeg.
The post Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken: “Paar keer weggegleden in afdaling”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Tractorbestuurder wijkt uit voor tegenligger en rijdt elektriciteitspaal omver in Handzame: “Jammer, ik wou wél plaats maken”

Een bestuurder van een tractor met aalkar reed dinsdagochtend een elektriciteitspaal omver in de Amersveldestraat in Handzame bij Kortemark. De paal knakte af en kwam over de volledige breedte van de weg te liggen met de kabels over de grond. “Ik moest uitwijken voor een personenauto die geen plaats wilde maken. Bij het achteruit rijden, reed ik de paal omver”,

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »