EXCLUSIEF. Broer van Sven Pichal spreekt voor het eerst: “Hij was druk op z’n werk, daarom lieten we hem liever met rust”

Twee maanden geleden sloeg de bom in: Sven Pichal (44) werd opgepakt wegens bezit en verspreiding van beelden van kindermisbruik. De voormalige Radio 2-stem zit nog steeds in voorarrest. Bij z’n familie overheerst intussen onbegrip en ontgoocheling, klinkt het in Dag Allemaal. Daar spreekt zijn oudste broer voor het eerst over hoe de familie reageerde op het nieuws en hoe het nu met hen gaat. “Ze reageren al nog voor er een uitspraak is van een rechter. Die mensen zijn zieker dan Sven.”

Meer krantenkoppen in België

Keukenbrand opgemerkt door buur terwijl bewoner thuis is: “Rookmelders zijn echt belangrijk”

De brandweer van Torhout lanceert een vernieuwde oproep om rookmelders in huizen te hangen. Dat nadat in een woning ’s middags een keukenbrand ontstond, terwijl de bewoner thuis was, maar de brand zelf niet opmerkte. “Rookmelders kunnen in elke situatie, en zeker in deze, een verschil maken”, zegt brandweerluitenant Alain Crombez.
The post Keukenbrand opgemerkt door buur terwijl bewoner

Lees meer »

Na Irans tegenaanval: opent Israël nog een front?

Nu Israël met herwonnen vertrouwen het offensief heeft aangevat in het Midden-Oosten, slaat Iran terug. Dat is een risicovolle zet. “Iran aanvallen staat al twintig jaar op de wenslijst van Netanyahu. Het is misschien te verleidelijk om het nu niet te doen.”

Lees meer »

Beheerste en hartelijke Vance complimenteert enigzins nerveuze Walz tijdens beleefd debat

Het tv-debat tussen de Amerikaanse kandidaat-vicepresidenten, de Republikein J.D. Vance en de Democraat Tim Walz, zit erop. Een opvallend beheerste, vriendelijke en bij vlagen zelfs hartelijke JD Vance was er niet op uit zijn tegenstrever, de Democratische gouverneur Tim Walz zwart te maken, maar wilde vooral zijn running mate Donald Trump, in een zo goed mogelijk daglicht plaatsen. Vance kon

Lees meer »

Lethysia is de meest complete Winkelnaar in Sint-Eloois-Winkel

CultuurWinkel organiseerde dit jaar een eerste editie van de Winkelnaris Universalis. Afgelopen zaterdagavond vond in De L!NK de finale plaats. Lethysia Holvoet toonde zich de meest complete Winkelnaar.
The post Lethysia is de meest complete Winkelnaar in Sint-Eloois-Winkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste Oktoberfest met Les Copines en Yves Seghers

Op zaterdag 12 oktober is er in het Fabriekspand de eerste editie van het Oktoberfest. Onder andere charmezanger Jens, Yves Seghers en de PartyShakerz zorgen er voor de sfeer. “Inmiddels zijn al 650 kaarten verkocht”, aldus organisator Tim De Bree.
The post Eerste Oktoberfest met Les Copines en Yves Seghers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sint-Leocollege Brugge heeft grootse bouwplannen: “In 2030 nieuwe school op de huidige site”

De Vlaamse regering heeft binnen het scholenbouwprogramma ‘Scholen van Vlaanderen’ 24 schoolbesturen geselecteerd die binnenkort binnen de DBFM-formule (Design, Build, Finance, Maintain, red.) mogen starten met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe school. Het Sint-Leocollege aan de Potterierei is één van de vijf West-Vlaamse scholen.
The post Sint-Leocollege Brugge heeft grootse bouwplannen: “In 2030 nieuwe school op

Lees meer »

Vijf verkozenen vervangen in gemeenteraad van Hooglede de voorbije zes jaar: Afscheid van burgemeester Rita Demaré kwam onverwacht

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 21 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Hooglede, zetelen er vandaag nog 17 in de gemeenteraad.
The post Vijf verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Israël voert nieuwe aanval uit op zuiden van Beiroet – Ministerraad bespreekt deze namiddag situatie van Belgen in Libanon

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Hubert, die “niet bezig is met zichzelf”, voor Europese clash met Sociedad: “Zal pas heel tevreden zijn als we goed spelen én winnen”

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »