Duo strompelt al vechtend Torhouts politiebureau binnen: “De ene had een schaar vast, de andere een schuimspaan”

Twee Afghaanse mannen riskeren voor de Brugse rechtbank elk zes maanden cel voor wederzijdse slagen en verwondingen en verboden wapendracht.

Op 16 augustus 2022 kwamen A.S. (23) en M.K. (21) al vechtend het Torhoutse politiekantoor binnen gestrompeld. “Ze hadden elkaar allebei vast bij de keel”, verduidelijkte procureur Fauve Nowé. “De ene dreigde met een schaar, de andere had een schuimspaan vast.”

Slaande ruzie in appartement

De twintigers verklaarden dat ze in het appartement van A.S. slaande ruzie hadden gekregen. M.K. wou er slapen, maar dat was niet naar de zin van A.S. Vervolgens hadden ze beslist om samen naar de politie te stappen.

M.K. stuurde maandag zijn kat naar het proces. “Hij was al een tijdje niet meer op het appartement van mijn cliënt geweest”, verduidelijkte Iftara Mohammad, de advocate van A.S. “Hij kwam die avond in eerste instantie wat persoonlijke spullen ophalen, maar uiteindelijk wou hij mijn cliënt wegsturen. Mijn cliënt greep uiteindelijk naar een schuimspaan omdat hij met een schaar werd bedreigd. Hij kreeg ook slagen.”

Meester Mohammad vroeg voor A.S. de vrijspraak op basis van wettige zelfverdediging. De rechter doet uitspraak op 21 november. (AFr)

The post Duo strompelt al vechtend Torhouts politiebureau binnen: “De ene had een schaar vast, de andere een schuimspaan” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brand in opvangcentrum Fedasil: 26-jarige Palestijn opgepakt voor brandstichting

De hulpdiensten snelden vrijdagvoormiddag naar het opvangcentrum van Fedasil in het West-Vlaamse Poelkapelle na een melding van brand. Eén persoon werd preventief afgevoerd ter controle naar het ziekenhuis. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt een noodopvang gezocht. De politie arresteerde een 26-jarige Palestijn voor brandstichting.

Lees meer »

KIJK. Justin Timberlake maakt mopje over dronken rijden tijdens concert

Justin Timberlake maakte tijdens zijn concert in Boston een mopje over zijn arrestatie van vorige week. De zanger werd in de boeien geslagen nadat hij onder invloed van alcohol aan de kant werd gezet door een politieagent. Daarvoor moet Timberlake, die beweert slechts één Martini gedronken te hebben, zich eind juli verantwoorden in de rechtbank. Het gênante moment was voer

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Albert en Paola stralen op huwelijksverjaardag

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Daarbij zitten ze samen op een bankje.

Lees meer »