Amper een op de tien Belgen liet zich deze herfst al vaccineren tegen corona, amper gegadigden in Wallonië

11,7 procent van de Belgen kreeg deze herfst al een nieuw coronavaccin. Maar dat cijfer verbergt enorme verschillen in ons land: in Vlaanderen zijn al 1 miljoen prikken gezet, in Wallonië 99.000. En andere regio’s doen het nog slechter.

Meer krantenkoppen in België

Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel”

Team Deerlijk gaat met huidig eerste schepen en lijsttrekker Bert Schelfhout voluit voor de burgemeesterssjerp tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. “We hebben een heel sterke lijst”, stelt voorzitter Kris De Leeuw. “Ons doel? De grootste partij van Deerlijk worden.”
The post Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Géén nieuw tranendal tegen Frankrijk meer, a.u.b. Tijd voor een dosis feelgood”

Van dé uitschakeling in Sint-Petersburg tot Kylian Mbappé die Jan Vertonghen ging treiteren na z’n owngoal in Düsseldorf. Wedstrijden tegen Frankrijk zijn voor de Rode Duivels de laatste jaren een hoofdstuk vol decepties. Onze chef voetbal Niels Poissonnier kijkt vanavond vooral uit naar hoe de Belgen zich zullen presenteren. “Verliezen tegen ‘Les Bleus’ is geen schande. Maar je moet natuurlijk

Lees meer »

“De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld in voor kinderen in Combodja

Op 15 september organiseert Hope For The Children voor de tweede keer ‘Wandel voor Cambodja’. Dokter Thierry Dalewyn (68) uit Waregem begon 12 jaar geleden met het project dat ondertussen al 170 kinderen hulp bood. “Dit is mijn levenswerk, ik ben daar thuis”, klinkt het.
The post “De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld

Lees meer »

‘Kyky’ heeft goesting: waarom Rode Duivels straks de beste mogelijke versie van Kylian Mbappé krijgen

Bernabéu gaf ‘m zondag een staande ovatie bij zijn applauswissel. En de maandagochtendkranten liggen aan zijn voeten. Kylian Mbappé scoorde dit weekend tweemaal en is nu helemaal los. De Rode Duivels krijgen volgende week maandag in Lyon (tot nader order) een andere Kylian Mbappé te zien dan die in Düsseldorf op 1 juli, toen hij — met een gebroken neus

Lees meer »

Bert Bolle na eerste zege: “Deugddoend!”

Uiteenlopende emoties bij Bert Bolle (20) na twee thuiskoersen. De wedstrijd voor elites en beloften op kermismaandag leverde hem een eerste zege op. Enkele dagen later was hij in de profkermiskoers net niet attent genoeg.
The post Bert Bolle na eerste zege: “Deugddoend!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nota formateur Diependaele (N-VA) voorlopig “onvoldoende” voor Rousseau (Vooruit) – Mahdi (CD&V) vindt dit “niet geruststellend”

Na een bemiddelingsopdracht van Maxime Prévot (Les Engagés) is Bart De Wever (N-VA) opnieuw aan zet als federaal formateur. Ondertussen probeert Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zijn formatie te doen landen En in Brussel loopt de regeringsvorming in de soep. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op punt”

E-bike wordt beschouwd als een van de jongste disciplines in de motorsport. In deze variant tussen motorcross en mountainbike werd Marino Roets onlangs wereldkampioen downhill en probeert hij straks voor de vierde keer op rij Belgisch kampioen te worden in de categorie EX2.
The post Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op

Lees meer »