Vzw Trage Wegen hoopt dat Ingelmunster meer doet voor de veldwegen: “Moeten altijd toegankelijk blijven”

Tijdens de Dag van de Trage Weg in Ingelmunster zei Mike Van Acoleyen dat men op deze dag respect vraagt voor het behoud en de heropening van de veldwegen.

“Er zijn er maar al te veel die omgeploegd en ingenomen zijn, ontoegankelijk voor de Ingelmunsternaar”, aldus Mike Van Acoleyen. “Dat is gewoon lijnrecht tegen de wet in. Veldwegen moeten immers altijd toegankelijk blijven, ongeacht waar ze lopen. Vzw Trage Wegen helpt de gemeente graag om dat niet te vergeten. Zo hebben we, in toepassing van een Vlaams Decreet, gevraagd om de Chemin 50, of de trage weg die van de Bruggestraat aan Tiliahof over de Ring tot aan de Rodenbachstraat loopt, in ere te herstellen.”

Geen herstel van de bermen

“Het eerste deel, van Tiliahof tot aan bakkerijbedrijf Soenens, is helaas ingenomen tot op vandaag, al wil de manége wel meewerken aan een oplossing. Het tweede deel, van Soenens tot aan de Kruisstraat, is nog in redelijke staat, al zijn de groene bermen verdwenen. Het derde stuk was een onverhard landweggetje tot aan de oude spoorlijn aan de Ring, dat is voor ons prima. Op dit derde deel worden nu verharde karrensporen aangelegd en het baantje wordt ook veel breder. Wat we wél vroegen, was herstel van de bermen en voorzien van beplanting, maar dit werd expliciet uit de opdracht voor de aannemer gehouden.”

“Het vierde stuk was de aansluiting over de Ring. Dit deel sluit via de heraanleg aan op de Kleine Weg om zo de Ringbaan te dwarsen. Het vijfde stuk maakt onder meer verbinding met de Rodenbachstraat en met de vernieuwde Iseghemwegel aan de Zandbergmolen. De Iseghemwegel is nu breed geworden. Leuk, maar ook niet echt nodig voor ons…”

“Maar wat heeft de gemeente er in ‘t algemeen van gebakken? Dank voor wat de gemeente wél heeft gedaan. Het is waar, maar we worden voor de rest met een kluitje in het riet gestuurd. De gemeente houdt zich niet aan haar verplichtingen uit het Decreet. Maar toch, dank voor het kluitje. We hopen dat er nog meer veel volgt en dat deze belangrijke trage weg écht in ere wordt hersteld.” (Patrick D.)

The post Vzw Trage Wegen hoopt dat Ingelmunster meer doet voor de veldwegen: “Moeten altijd toegankelijk blijven” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »

Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.
The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten”

Van 12 tot en met 14 juli vindt in het heraangelegde Minnewaterpark in Brugge het jaarlijks Cactusfestival plaats. Deze 41ste editie is ook het afscheid van Bruggeling Patrick Keersebilck, die in oktober als directeur van Cactus Muziekcentrum met pensioen gaat.
The post Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten” appeared

Lees meer »

23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.
The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge appeared first

Lees meer »

Federaal parket wil niemand vervolgen na Operatie Kelk: “Opnieuw grote klap voor slachtoffers”

Als het van het federaal parket afhangt, zal geen enkel kopstuk van de kerk zich voor de rechtbank moeten verantwoorden na Operatie Kelk, het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Volgens de eindvordering van het parket zijn de meeste zaken intussen verjaard. Bovendien zijn verschillende verdachten intussen overleden, of ze werden al eens berecht en kunnen dus niet opnieuw

Lees meer »

LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg zetten de besturen van Ferm en Landelijke Gilde van Egem hun leden, die zelf de zorg voor een familielid of vriend op zich genomen hebben, in de bloemetjes.
The post LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

Novak Djokovic schendt dé gouden regel op Wimbledon… maar mag toch spelen

Technisch gezien illegaal. Novak Djokovic speelt op Wimbledon met een grijze kniebrace. Dat terwijl het reglement van het Londense grastoernooi zegt: “Deelnemers moeten gekleed zijn in bijna geheel witte outfit. Ook medische uitrustingen moeten indien mogelijk wit zijn.” De Serviër overtreedt dus de regels, maar krijgt tóch groen licht om te spelen.

Lees meer »