Staking van 3 grote Amerikaanse autobouwers breidt verder uit: in totaal 40.000 werknemers leggen werk neer

De staking die al wekenlang aanhoudt bij de "Big Three" van Detroit – de drie Amerikaanse autobouwers GM, Ford en Stellantis – breidt verder uit. De vakbonden stoten op te veel "tekortkomingen", waardoor 6.800 werknemers het werk hebben neergelegd op een grote site van Stellantis in Michigan. Dat brengt het totaal aantal stakers op ruim 40.000 van de 146.000 vakbondsleden.

Meer krantenkoppen in België

Beheerste en hartelijke Vance complimenteert enigzins nerveuze Walz tijdens beleefd debat

Het tv-debat tussen de Amerikaanse kandidaat-vicepresidenten, de Republikein J.D. Vance en de Democraat Tim Walz, zit erop. Een opvallend beheerste, vriendelijke en bij vlagen zelfs hartelijke JD Vance was er niet op uit zijn tegenstrever, de Democratische gouverneur Tim Walz zwart te maken, maar wilde vooral zijn running mate Donald Trump, in een zo goed mogelijk daglicht plaatsen. Vance kon

Lees meer »

Voetbalwereld houdt adem in voor nieuwe zaak-Bosman

De voetbalwereld wacht vrijdag in spanning op een arrest van het Europees Hof van Justitie dat nu al wordt vergeleken met de zaak-Bosman. De zaak-Diarra, opnieuw gelinkt met België, kan de bodem onder het transfersysteem wegslaan en de inkomstenbronnen van Belgische clubs verder doen opdrogen.

Lees meer »

Omloop van het Hoogserlei gaat opnieuw niet door centrum Tielt: “Twee keer de ringbaan kruisen, is niet langer te doen”

Net als vorig jaar mijdt Omloop van het Hoogserlei het centrum van Tielt. De streep ligt donderdag 3 oktober langs de Hondstraat, in de buurt van het sportcentrum Watewy. De prijzenpot blijft met circa 3.000 euro flink gespekt.
The post Omloop van het Hoogserlei gaat opnieuw niet door centrum Tielt: “Twee keer de ringbaan kruisen, is niet langer te

Lees meer »

Florida zet zich schrap voor nieuwe orkaan

De Amerikaanse staat Florida bereidt zich voor op de komst van een nieuwe orkaan, minder dan twee weken nadat orkaan Helene grote verwoestingen aanrichtte in een groot deel van het zuidwesten van de Verenigde Staten. Gouverneur Ron DeSantis heeft zaterdag in 35 county’s de noodtoestand uitgeroepen.

Lees meer »

Worstelaar Bernard Vandamme (52) gaat met worstelpensioen: “Het afscheid van de kus op de biceps én mijn schuddende tetjes”

Nog één keer zijn handelsmerken: de kus op de biceps én zijn borstspieren laten stuiteren, of zoals hij zelf zegt: “Met de tetjes schudden”. Bernard Vandamme (52), de enige Belgische professionele worstelaar, stapt zaterdag voor een allerlaatste keer de ring in. “In Pakistan ben ik een wereldster en hier kan ik geen enkele nachtwinkel binnenstappen zonder herkend te worden.”

Lees meer »

Dortmund laat geen spaander heel van Celtic, ook Barcelona en Inter winnen makkelijk

Doelpunten, doelpunten en nog eens doelpunten in de Champions League. Borussia Dortmund, Barcelona en Inter Milaan hebben met duidelijke cijfers gewonnen in eigen huis. De Duitsers deden dat op indrukwekkende manier tegen Celtic (7-1) en dankten vooral Karim Adeyemi voor zijn drie goals in één helft. Barcelona rolde Young Boys Bern probleemloos op (5-0) en Inter had geen kind aan

Lees meer »