Roche betaalt 7 miljard voor zitje in race naar nieuwe darmmedicatie

15:44 Het Zwitserse farmabedrijf gaat met de megadeal de strijd aan met het Amerikaanse Merck, dat eerder al een miljardendeal sloot over een gelijkaardig kandidaat-medicijn.

Meer krantenkoppen in België

Boerenbond vraagt snelle erkenning van noodweer als natuurramp

De zomerstorm van dinsdag heeft ook schade veroorzaakt bij heel wat land- en tuinbouwbedrijven. Landbouworganisatie Boerenbond roept de Vlaamse regering op om het noodweer snel als natuurramp te erkennen, zodat getroffen bedrijven een schadevergoeding kunnen vragen bij het Vlaams Rampenfonds.

Lees meer »

Prostitutiepand in Mechelen verzegeld door overlast

De Mechelse burgemeester Bart Somers heeft een pand laten verzegelen omdat prostitutie-activeiten zorgen voor overlast. Het gaat om een woonhuis in de Vondelstraat. Er was een komen en gaan van personen en dat zorgde voor een onveilig gevoel. Er mogen 2 weken lang geen activiteiten plaatsvinden.

Lees meer »

Joe Biden wil van geen wijken weten

De hele wereld keek uit naar de persconferentie van de Amerikaanse president Joe Biden bij de afsluiting van de Navo-top in Washington. Daarin maakte hij nogmaals duidelijk hij geen stap opzijzet. Maar de vragen over zijn capaciteiten zijn zeker niet kleiner geworden.

Lees meer »

Inwoners van de Polderstraat in Londerzeel blijven in shock achter na destructieve windhoos: “Ik weet niet of ik ooit nog kan terugkeren”

Een tiental seconden. Langer had een gitzwarte windhoos niet nodig om een spoor van vernieling achter te laten in de Polderstraat in Londerzeel. Onze reporter trok naar de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen, waar geschokte inwoners de schade opmeten: “Mijn dakkapel is gaan vliegen”, zegt Jef. “Een van mijn zonnepanelen ligt twee straten verder in een tuin”, getuigt Iris.

Lees meer »

LIVE TOUR. Wout van Aert gaat wel degelijk van start, Remco Evenepoel kan het op Franse tv niet laten om te lachen met EK-exit van ‘Les Bleus’

Ook vandaag staat er in de Tour de France een semi-bergetappe gepland, van een kleine 204 kilometer tussen Aurillac en Villeneuve-sur-Lot. Onderweg wachten drie beklimmingen van vierde categorie. Kan Jonas Vingegaard het goede van vandaag bevestigen? En hoe komt Remco Evenepoel voor de dag? Volg de rit én de aanloop op deze pagina!

Lees meer »

Neemt Cristiano Ronaldo met negatieve primeur afscheid bij Portugal? “Hij weet dat het er waarschijnlijk voor hem opzit”

Hij troostte Pepe, maar zat zelf in zak en as. Cristiano Ronaldo (39) heeft z’n laatste minuut op een EK gespeeld, misschien wel z’n laatste minuut als international. Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat EURO 2024 is uitgedraaid op een teleurstelling voor de Portugese vedette. Het leverde hem ook een (negatieve) primeur op.

Lees meer »

Dagopvang Matthijs opent nieuw speelterras: “Fijne plek om buiten te spelen”

Dagopvang voor kinderen en jongeren met een beperking Matthijs in Ieper, een onderdeel van de Lovie, opende onlangs een nieuw speelterras. Dankzij giften kon het geheel worden afgewerkt en kunnen kinderen nu veilig en alleen buiten spelen met nieuwe speeltoestellen.
The post Dagopvang Matthijs opent nieuw speelterras: “Fijne plek om buiten te spelen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke

CD&V Tielt-Meulebeke schuift weinig verrassend huidig Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze naar voor als lijsttrekker en maakt tegelijk een nieuw logo bekend. Meer details over de lijst maakt de partij voorlopig niet bekend.
The post Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »