Ook Wervik steekt de openbare verlichting vanaf januari ’s nachts weer aan

Normaliter vanaf januari zal in Wervik de openbare verlichting ’s nachts niet langer worden gedoofd. Dat besliste het schepencollege maandag.

“Uit verschillende hoeken kwam weer de vraag om de openbare verlichting tussen middernacht en vijf uur niet langer te doven”, aldus burgemeester Youro Casier (Vooruit).

Die vraag kwam ook al een paar keer op de gemeenteraad door Nino D’Hellem (Team 2030) en Jari Denorme (N-VA). Het is duidelijk dat het doven van de openbare verlichting wel ‘leeft’ onder de bevolking. “We weten dat sommige mensen bang zijn”, zegt de burgemeester.

“Er zijn ook een paar criminele feiten geweest. We kunnen dat niet ontkennen of verbloemen. Door de zeer hoge energieprijzen werd de openbare verlichting in november vorig jaar gedoofd, uitgezonderd in het weekend en op gewestwegen. Het was de bedoeling dit na één jaar te evalueren. Het niet langer doven zal ons 78.000 euro per jaar kosten.”

Dat er nog moet worden gewacht tot januari is volgens Fluvius normaal. “Het is immers een hele opdracht”, zegt de burgemeester. “Het moet handmatig cabine per cabine gebeuren. De operatie om te doven nam ook zes weken in beslag tegen dat het ’s nachts donker werd.”

The post Ook Wervik steekt de openbare verlichting vanaf januari ’s nachts weer aan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gerecht wil schot in de zaak: Sven Pichal (45) komt snel voor rechter

Sven Pichal (45) zal op dinsdag 9 juli voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Het gerecht wil duidelijk dat er schot in de zaak komt, want pas drie weken geleden kreeg Pichal te horen dát hij voor de rechtbank zou komen. Nu is er dus al een datum geprikt. Maar wat zal er die dag dan precies gebeuren?

Lees meer »

Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Westtoer, de provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur hebben de handen in elkaar geslagen voor het realiseren van een nieuwe wandelroute door de Torhoutse stadskern. Het traject van 3,6 km is aangeduid met 80 metalen klinknagels en gidst de wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en streetart.
The post Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Indrukwekkende Remco Evenepoel in de wolken met tijdritwinst: “Een kinderdroom gaat in vervulling”

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de 25,3 kilometer lange tijdrit tussen Nuits-Saint-Georges en Gevrey-Chambertin naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck is een tevreden

Lees meer »

KIJK. “Als je ouders je niet willen, neem ik je wel mee”: opmerkelijke ontmoeting tussen Donald Trump en jonge fan gaat viraal

Op sociale media gaan beelden viraal van een opvallende ontmoeting tussen voormalig president Donald Trump en een jonge fan. De jongen had zich als Trump verkleed en raakte tot tranen toe bewogen toen hij zijn idool zag. De ex-president probeerde het kind op te vrolijken en gaf hem plots wat “zakgeld”. Vervolgens grapte hij dat hij de kleine dubbelganger wel

Lees meer »

Start verbouwingen gemeentehuis voor nieuwe lokalen Scouts Tiegem: “Dit is nodig, want de huidige locatie is erg verouderd”

Deze week begon men met de verbouwingen in het voormalige gemeentehuis van Tiegem. Nu de cultuur- en toeristische dienst verhuisd zijn naar het gemeentehuis aan De Vierschaar 1, kan het gebouw heringericht worden tot jeugdlokalen voor de Tiegemse Scouts. “Dit is nodig, want de huidige scoutslokalen zijn erg verouderd”, aldus oud-scout en schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet). “Op deze

Lees meer »