Onverbeterlijke tafelschuimer spoelt portie mosselen in Knokke door met elf Duvels en twee glazen wijn

Hij spoelde zijn mosselen door met liefst elf Duvels en twee glazen witte wijn, om daarna in een ander restaurant nog een steak tartaar en drie Kasteelbiertjes soldaat te maken. Maar betalen deed David M. (41) zoals gewoonlijk niet. De onverbeterlijke tafelschuimer riskeert nog maar eens twaalf maanden cel.

Op 17 september deed M. zich in brasserie Cap Nord in Knokke tegoed aan een portie mosselen en dronk daar een pintje, twee glazen witte wijn en liefst elf Duvels bij. Tussendoor bestelde hij ook nog een spuitwatertje. De man uit Seraing kon de rekening evenwel niet betalen waarop de politie hem kwam oppakken.

M. mocht na zijn verhoor beschikken. “Ik heb precies nog een hongertje”, zei hij ongegeneerd tegen de agenten, waarop hij in Michelle’s Pub een steak tartaar en drie Kasteelbieren soldaat maakte. Net als in Cap Nord beweerde hij dat er 5.000 euro op zijn rekening stond, maar dat hij zijn bankkaart kwijt was. “Hij beweerde dit ook al tegen de politie. Dit is echt niet meer normaal”, foeterde de advocaat van een gedupeerde uitbater.

Dakloze Waal

In een tweede dossier stond M. terecht voor nog meer onbetaalde etentjes in dezelfde periode in diverse horecazaken aan de kust. De dakloze Waal sloeg onder meer toe in Blankenberge, Oostende, Bredene, Middelkerke en De Panne. In de beide dossiers vroeg de procureur zes maanden effectieve celstraf, de maximumstraf bij dergelijke feiten. “Hij is een onverbeterlijke afzetter”, aldus procureur Jinmin Arnou.

De voorbije jaren liep M. al talrijke veroordelingen op voor tafelschuimerij. In totaal zou het gaan om honderden feiten over heel het land. In juni kreeg hij voor de Brugse rechtbank nog zes maanden voorwaardelijk. De man moest onder meer zijn drankprobleem aanpakken, maar dat bleek een maat voor niets. In de huidige dossiers volgt de uitspraak op 27 november. (AFr)

The post Onverbeterlijke tafelschuimer spoelt portie mosselen in Knokke door met elf Duvels en twee glazen wijn is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

“‘Het eiland’ was niet voor gevoelige zieltjes”: Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck blikt terug op ‘brutale sfeer’ op de set

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

Volgende week opnieuw zomers intermezzo? “Warme lucht die richting ons land trekt is niet noodzakelijk goed nieuws”

De komende dagen domineert een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland ons weer door regenzones naar West-Europa te sturen. Maar daar zou volgende week wel eens verandering in kunnen komen volgens verschillende weermodellen dankzij een hogedrukgebied. Betekent dit dat er een nieuw zomers intermezzo op komst is voor ons land? Krijgen we warm en droog weer of staat er ons iets

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Met het kwakkelweer zijn er veel mensen die nog snel op zoek gaan naar de zon. Maar het aanbod is beperkt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »