Nieuwe miljardendeal in Amerikaanse olie-industrie

Het Amerikaanse oliebedrijf Chevron koopt sectorgenoot Hess voor 53 miljard dollar (50 miljard euro). Het is de tweede miljardendeal in de Amerikaanse olie-industrie in een paar weken tijd.

Meer krantenkoppen in België

Ultranationalisten bestormen legerbasis in Israël uit protest tegen arrestatie 9 militairen “na groepsverkrachting”

In Israël zijn tientallen ultranationalisten, onder wie ook enkele radicaal rechtse parlementsleden, een Israëlisch detentiecentrum voor Palestijnse gevangenen binnengedrongen. Ze protesteerden tegen de arrestatie van 9 Israëlische soldaten, die ervan verdacht worden een Palestijnse gevangene te hebben mishandeld. Israëlisch premier Benjamin Netanyahu veroordeelt de protesten en roept op tot kalmte.

Lees meer »

3.000 toeschouwers voor de jaarlijkse Boetprocessie in Veurne

Het mooie weer heeft veel volk naar Veurne gelokt voor de jaarlijkse Boetprocessie. De organisatoren schatten dat er 3.000 toeschouwers waren. In de Boetprocessie beeldden 850 mensen het lijdensverhaal van Jezus Christus uit en ook enkele taferelen uit de Bijbel. In navolging van Christus droegen 70 anonieme boetelingen met een kap over hun gezicht een zwaar houten kruis op hun

Lees meer »

Naar Zaventem omgeleide TUI-vluchten bezorgen passagiers in Deurne kopzorgen: “Vooral oudere reizigers zijn de pineut”

Luchtvaartmaatschappij TUI heeft besloten om tot 6 oktober niet meer op de luchthaven van Deurne te vliegen, waardoor veel getroffen reizigers met de handen in het haar zitten. “De terugrit vanuit Zaventem zorgt voor extra kosten”, vertelt passagier Rudy Cluytens die op 31 juli terugkeert uit Alicante. “Waarom legt TUI voor gedupeerde reizigers geen bus in naar Deurne?”

Lees meer »

Wordt Alexander Doom de opvolger van Frederik Deburghgraeve als gouden medaille-winnaar?: “Sowieso zullen we hem huldigen”

Krijgt de Rodenbachstad na Frederik Deburghgraeve opnieuw een olympisch kampioen? Alle ogen zijn vanaf komend weekend gericht op Alexander Doom (27) die aan zijn tweede Olympische Spelen begint. Bij zijn atletiekclub KAVR zijn ze alvast overtuigd van wel. “Als hij een medaille behaalt, zal er zeker een feestje volgen”, klinkt het.
The post Wordt Alexander Doom de opvolger van

Lees meer »

Notoire Club-hooligan krijgt celstraf voor cocaïnehandel vanuit hotelkamer

Bjorn F. (41) is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een celstraf van drie jaar waarvan de helft met probatie-uitstel voor cocaïnehandel. De veertiger is geen onbekende voor het gerecht en werd ook al verdeeld voor kompaan Melissa R., die de opdracht gaf om de drugs te verkopen, kreeg vier jaar cel. Er werd bovendien ook 43.000 euro verbeurd verklaard.<br

Lees meer »

Waarom comeback van Céline Dion met optreden op Eiffeltoren tot laatste moment geheim moest blijven

Ze was amper een paar minuten te zien tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, maar Céline Dion (56) kroonde zich moeiteloos tot koningin van de avond. Nu ja, moeiteloos. Aan haar optreden gingen intense maanden vooraf, want de Canadese vecht al een tijd tegen een zeldzame spierziekte. Dat haar optreden ultrageheim bleef tot de allerlaatste minuut, had

Lees meer »