Keurslagerij Claude & Isabelle in Aarsele staat te koop: “Vinden geen personeel meer”

Keurslagerij Claude & Isabelle in Aarsele, de enige slagerij in het dorp, staat te koop. Claude Vergote (45) en Isabelle Taveirne (47) zijn al 21 jaar een vaste waarde in het dorp, al heeft het koppel sinds 2012 een tweede zaak in Meulebeke. “Het is moeilijk geworden om personeel te vinden, waardoor we besloten hebben om de slagerij in Aarsele van de hand te doen”, zegt Isabelle. De zaak blijft voor alle duidelijkheid wel open zolang er geen koper is.

“Ik denk dat het weekendwerk veel jonge mensen afschrikt”, zegt Claude. Hij is al elf jaar het gezicht van slagerij ‘La Vache’ in Meulebeke en blijft dat ook. “Ergens heb ik daar ook wel begrip voor. En de stiel is ook fel veranderd in de voorbije twintig jaar. Dagschotels, sausjes en bereide gerechten zijn enorm belangrijk geworden. Aan die evolutie hebben we ons aangepast. We hebben daar ook bewust op ingezet in Meulebeke en hebben een ruim aanbod bereide gerechten, maar feit is wel dat de job daardoor arbeidsintensiever is dan vroeger.”

Twee medewerkers vertrokken

“De klanten vinden het uiteraard jammer dat we ermee zullen ophouden”, gaat Isabelle verder. “Maar anderzijds is er ook wel begrip voor onze beslissing. Per slot van rekening runnen we nu al elf jaar twee slagerijen. We hebben het altijd graag gedaan, maar het is niet te onderschatten. We spelen al langer met het idee om de focus louter op de zaak in Meulebeke te leggen, maar begin dit jaar hebben we afscheid moeten nemen van twee goede krachten. Dat heeft onze beslissing om de zaak in Aarsele te verkopen in een stroomversnelling gebracht. Een eenvoudige beslissing was het echter niet. We gaan natuurlijk het dorp missen als het zo ver is. We hebben hier altijd graag gewoond en zijn de mensen dankbaar voor de vele mooie momenten. Het zou heel fijn zijn als hier een jong, enthousiast koppel de fakkel kan overnemen.”

Nieuwe uitdaging

Bij de winkel in Aarsele, die in 2019 nog volledig vernieuwd werd, hoort ook een ruime woning, waar Claude en Isabelle al 21 jaar wonen. Ze brachten er hun drie zonen groot. Alle drie kozen ze een andere richting in het leven. “Ik zou graag nog een nieuwe professionele uitdaging willen aangaan”, aldus nog Isabelle. “Los daarvan willen we ook graag privé en werk wat meer gescheiden proberen te houden, maar als je bij de zaak woont, is de balans tussen die twee vinden niet altijd evident. Maar zolang er geen koper is, blijven we voor alle duidelijkheid zeker op post in Aarsele.” (SVA)

Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op de website van de immomakelaar viawww.vlaemynck.be/nl/te-koop/aarsele/.

The post Keurslagerij Claude & Isabelle in Aarsele staat te koop: “Vinden geen personeel meer” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »

Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op 500 deelnemers”

Corona, eendenkroos en vorig jaar blauwalg zorgden ervoor dat Damme-Brugge sedert 2019 niet kon plaatsvinden. Voor dit jaar koos de Brugse Zwemkring (BZK) voor een datum eerder op het seizoen. Zondag 30 juni is het zover met als nieuwigheid de zwemwedstrijd over een afstand van één kilometer.
The post Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op

Lees meer »

Exit Rode Duivels betekent meteen einde voor heel wat EK-fandorpen

De uitschakeling van de Rode Duivels op het EK komt hard aan. Niet enkel bij de Duivels zelf en hun fans, maar ook bij de organisatoren van EK-dorpen in Vlaanderen. Een groot deel daarvan is ondertussen zelfs al opgedoekt. Het zadelt heel wat organisatoren met een financiële kater op. “Natuurlijk hadden we graag wat meer wedstrijden kunnen tonen. Onze boekhouding

Lees meer »

Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.
The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek appeared first

Lees meer »

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken: “Het is vervangen of verliezen”

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Volgende week opnieuw zomers intermezzo? “Warme lucht die richting ons land trekt is niet noodzakelijk goed nieuws”

De komende dagen domineert een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland ons weer door regenzones naar West-Europa te sturen. Maar daar zou volgende week wel eens verandering in kunnen komen volgens verschillende weermodellen dankzij een hogedrukgebied. Betekent dit dat er een nieuw zomers intermezzo op komst is voor ons land? Krijgen we warm en droog weer of staat er ons iets

Lees meer »

Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in

Met veel enthousiasme slaan de Landelijke Gilde Wingene en Ferm Wingene binnenkort de handen in elkaar voor een nieuw initiatief: een pop-up-zomerbar. Op 5, 6 en 7 juli is iedereen van harte welkom om met spijs en drank te genieten van dit gezellige initiatief.
The post Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in appeared first on

Lees meer »