In Heuvelland geen gemeenteraad in oktober, tot ongenoegen van oppositie

Er is geen gemeenteraad op 30 oktober in Heuvelland. Vanuit de diensten waren geen agendapunten aangegeven die besproken moesten worden in oktober.

“Enkel de agenda’s van drie algemene vergaderingen van intercommunales, maar daarvoor is de gemeenteraad van november ook nog ruimschoots op tijd,” zegt burgemeester Wieland De Meyer.

Aangezien er geen gemeenteraad is in oktober zal er 11 weken lang geen gemeenteraad zijn in Heuvelland. De eerstvolgende gemeenteraad is nu op 27 november, zeer tot ongenoegen van CD&V Heuvelland.

“Hiermee worden we als oppositie volledig buitenspel gezet, terwijl er heel wat dossiers zijn die we dringend moeten bespreken, zoals de aanhoudende problemen met de schoolbussen”, zegt Nathan Duhayon, voorzitter van CD&V. “Samen met N-VA hebben we, zoals de regels het voorschrijven, een aanvraag ingediend om de gemeenteraad toch te laten doorgaan. Op verzoek van een derde van de raadsleden moet de gemeenteraad doorgaan. De voorzitter van de gemeenteraad gaat onbegrijpelijk niet in op dit verzoek. Dat is echt onzin.”

Belangrijke dossiers

“We hebben een verzoek gericht met op de agenda de rubriek vragen en antwoorden én de vermelding dat we nog kijken om verdere punten toe te voegen zoals het reglement ons toelaat. Er staan nog belangrijke dossiers op ons voorbereidend lijstje. We wisten pas vorige week woensdag dat er geen gemeenteraad zou zijn, dat gaf ons maar enkele dagen de tijd om volledige agendapunten uit te werken. Bovendien horen we pas na de deadline om nog iets aan te passen dat de agenda onvoldoende zou zijn. Een smerige truc om de lastige vragen vanuit de oppositie te vermijden.”

Het reglement voorziet dat een gemeenteraad door een derde van de raadsleden kan samengeroepen worden met als voorwaarde dat uitgewerkte agendapunten met toegelichte voorstellen van beslissing op de agenda geplaatst worden.

“Dat was dus duidelijk niet het geval, met een lege agenda kan de voorzitter de raad niet samenroepen”, zegt burgemeester De Meyer. “Dat is ook het antwoord dat door de voorzitter de dag na de aanvraag al meteen gestuurd werd. Het zou bovendien ook hoogst onverstandig omspringen zijn met de tijd en de financiële middelen van de gemeentelijke diensten. Zitpenningen geven voor een lege agenda is niet verantwoord. In het antwoord werd ook duidelijk gewezen op de mogelijkheid tot schriftelijke vraagstelling, waarbij vragen van de oppositie ook altijd beantwoord worden.”

The post In Heuvelland geen gemeenteraad in oktober, tot ongenoegen van oppositie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Onderzoeksrechter houdt drie jonge Franse autodieven aan die op heterdaad betrapt werden in Kortemark

De onderzoeksrechter in Brugge heeft drie jonge Franse autodieven van 20 en 26 jaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van twee auto’s in Kortemark. De daders werden dinsdagochtend op heterdaad betrapt en in hun wagen werden blanco autosleutels gevonden. “Er wordt nu verder onderzocht voor wat de drie in aanmerking komen”, zegt Griet De Prest van het West-Vlaamse

Lees meer »

N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en start campagne: “Wij zijn de enige centrumpartij en willen geen lokale Vivaldi-regering”

N-VA trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met op de lijst veel zelfstandigen, ondernemers en mensen uit de zorgsector. Bij gewezen parlementslid Manu Beuselinck kriebelt het want hij keert terug als lijstduwer. En er zijn pittige woorden voor de huidige coalitie waarvan N-VA deel uitmaakt. “De doorsnee Oostendenaar voelt zich vergeten”, luidt het.
The post N-VA stelt lijst gemeenteraadsverkiezingen voor en

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »