Glasverbod in Brugse binnenstad wordt uitgebreid, gas-boetes voor wie autoluwe zone binnenrijdt

Brugge verhoogt het aantal straten waar er van donderdag- tot zondagavond een glasverbod op het openbaar domein geldt. Bovendien zullen er informatieve borden geplaatst worden om nachtbrakers op dit gemeentelijk reglement te wijzen. De Brugse gemeenteraad keurde tevens een nieuw reglement goed dat inbreuken op de autoluwe binnenstad voortaan beteugelt met een gas-boete.

Raadslid Nele Caus (N-VA) is verheugd dat de politie inspeelt op veranderingen in het uitgaansleven, maar vraagt zich wel af waarom het stadsbestuur zo lang gewacht heeft met het plaatsen van informatieve borden: “Er is niet eens een sensibilisatiecampagne opgezet.”

Volgens burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zijn het vooral de horecabazen die hun klanten moeten informeren: “De uitbreiding van het aantal straten laat ons onder meer toe om een glasverbod in te stellen op het volledige plein van ‘t Zand en in de straten langs het parcours van Wintergloed.”

Dit jaar kregen al 18 personen, onder wie zeven Bruggelingen een gas-boete wegens het niet naleven van het glasverbod. Er was slechts één toerist bij, een Nederlander…

Autoluwe zone

Ook inbreuken op het C3 verkeersbord van de autoluwe zone, die door vier slimme ANPR-camera’s gedetecteerd worden in de Katelijnestraat, de Geldmuntstraat en de Steenstraat, zullen voortaan aanleiding geven tot een gas-boete, in plaats van strafrechtelijke vervolging.

“Om dit te kunnen realiseren is er nood aan extra personeel in de betrokken diensten (mobiliteit, politie, GAS en financiën), het aankopen van nieuwe en het uitbreiden van bestaande software, procesmatige begeleiding (consultancy), interne en externe opleiding, voldoende ICT-materiaal en voldoende beschikbare infrastructuur”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Stadskas spijzen

Volgens gemeenteraadslid Geert Van Tieghem (N-VA) zijn er van juli tot en met september een kleine 13.000 pv’s opgesteld: “20 procent van de daders, die de autoluwe binnenstad in reden, waren Bruggelingen. Zo spijs je de stadskas aan 58 euro per gas-boete. Er is nood aan een duidelijker signalisatie van de borden.”

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) wil in de Sint-Jakobsstraat ter hoogte van de Naaldenstraat een visuele wegversmalling laten aanbrengen, als waarschuwing voor de autoluwe zone in de Geldmuntstraat: “Zo zullen minder chauffeurs die verboden zone inrijden.”

“Er zijn ook informatieve borden besteld die voor het Concertgebouw zullen geplaatst worden. Het is niet de bedoeling om automobilisten te pesten. Ik ben ervan overtuigd dat de Bruggelingen geen twee keer dezelfde fout zullen maken.”

The post Glasverbod in Brugse binnenstad wordt uitgebreid, gas-boetes voor wie autoluwe zone binnenrijdt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol”

Arbeiders die een geul groeven op het Concertplein in Koekelare deden woensdagmiddag een akelige ontdekking. Ze stootten op menselijke resten en haalden daarna een uitzonderlijke hoeveelheid beenderen boven. Die zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk.
The post Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij drilt hem voor het optreden: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

Dode en gewonden door hevig onweer in Tsjechië

In Tsjechië zijn door hevig onweer dit weekend een dode en verschillende gewonden gevallen. Ook in buurland Polen vielen lichtgewonden nadat een hevige windvlaag twee springkastelen wegblies. Dat melden de lokale hulpdiensten zondag.

Lees meer »

Veerle Verwee bergt boekentas op

Op de laatste schooldag nam juf Veerle Verwee afscheid van de Kappaertschool in Zwevegem en het onderwijs.
The post Veerle Verwee bergt boekentas op appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nachtelijke droneaanvallen zorgen voor schade in Rusland en Oekraïne – Moskou meldt verovering dorp in Donetsk

De strijdkrachten van Rusland en Oekraïne hebben in elkaars landen schade aangericht met nachtelijke droneaanvallen. Dat melden beide kanten zaterdag. Moskou zegt daarnaast dat het een Oekraïens dorp in de oostelijke regio Donetsk heeft veroverd. En Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken diens Duitse collega geannuleerd. Dat meldt Berlijn vrijdagavond. Volg hier alle

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »