Evacuatie in Sint-Idesbald in Roeselare na brand in wasruimte

Zondagavond ontstond er brand in een wasruimte van orthopedagogisch centrum Sint-Idesbald in Roeselare. Een deel van de aanwezige leerlingen en bewoners werd geëvacueerd.

De brandweer repte zich iets na 21 uur met verschillende voertuigen naar De Zilten, nadat er brand was uitgebroken in orthopedagogisch centrum Sint-Idesbald. “In een van de gebouwen zou er een beginnende brand aan een wasmachine zijn geweest. Er ontstond veel rook waardoor er beslist werd om alle leerlingen uit het gebouw te evacueren”, reageert woordvoerder Carl Vyncke van Politiezone RIHO.

Geen slachtoffers

“Voor hen werd er een andere slaapplaats voorzien. Bij de brand vielen geen slachtoffers.” De brandweer bleef nog even in de weer om alle kamers en het hele gebouw te ventileren. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe de brand kon ontstaan. Eventuele schade wordt maandag opgemeten.

Sint-Idesbald is een orthopedagogisch centrum dat zowel buitengewoon onderwijs als zorg voor personen met een handicap aanbiedt. De organisatie bevindt zich in een voormalig kloostergebouw op De Zilten naast de R32, aan de overkant van Schiervelde.

The post Evacuatie in Sint-Idesbald in Roeselare na brand in wasruimte is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Willy Sommers looft ‘discrete’ Wendy Van Wanten: “Wanneer ze zich omkleedde, hield haar manager er grote handdoek voor”

Eén van de meest iconische duetten uit de geschiedenis van ‘Tien om te zien’ herleeft volgende week: dan zingen Willy Sommers (71) en Wendy Van Wanten (64) nog een keer ‘Kijk eens diep in mijn ogen’. Het duet was de aanzet voor heel wat roddels over de twee artiesten, vertellen ze in ‘Dag Allemaal’. Een gesprek over het ‘Wendy-effect’, weerbarstige

Lees meer »

Vrouw doodgestoken in portaal bij woning Amsterdam

Een vrouw is vanochtend iets voor 10.00 uur doodgestoken in een trapportaal bij een woning in Amsterdam, meldt de politie. Dat gebeurde in de straat Hagenau in Amsterdam-Noord. Een 22-jarige Amsterdammer is aangehouden en wordt gehoord, nog onbekend is wat zijn relatie met de vrouw is.

Lees meer »

Aangrijpende beelden van deurbelcamera tonen hoe peetouders in spe dolgelukkig vertrekken, maar enkele dagen later terugkomen met urne

De wereld van Jessie (32) en Nate (32) stortte in toen hun zoontje op 25 december 2023 doodgeboren werd. Op 23 december had het Amerikaanse koppel nog aan de zus en schoonbroer van Jessie gevraagd om de peetouders van Matty te worden. Hun deurbelcamera filmde hoe de peetouders in spe die dag dolgelukkig vertrokken, maar legde enkele weken later ook

Lees meer »